Política

El govern espanyol desplegarà més d’un miler de policies a Catalunya el 21-D

El ministeri d’Interior prepara un pla on preveu l’enviament d’una dotzena de grups de la Policía Nacional i mig miler de guàrdies civils d’altres punts de l’Estat

Les forces de seguretat de l’Estat ja s’han reunit amb els Mossos per organitzar el dispositiu

El govern espanyol està dissenyant un dispositiu de seguretat a Barcelona amb motiu de la reunió del Consell de Ministres el 21 de desembre a la capital catalana per al qual el ministeri d’Interior mobilitzarà previsiblement més de 1.100 policies i guàrdies civils a Catalunya.

Segons fonts consultades per l’agència Efe, el dispositiu encara no s’ha tancat i està subjecte a possibles canvis en funció de l’evolució dels esdeveniments, però ja hi ha preparats vuit grups d’Unitats d’Intervenció Policial (UIP) i quatre més d’Unitats de Prevenció i Resposta (UPR) de diferents ciutats de l’Estat.

També s’hi desplaçaran 500 guàrdies civils des d’altres territoris, que se sumaran als que ja estan destinats al Principat, segons altres fonts coneixedores dels plans.

El ministeri d’Interior vol extremar les precaucions després de les accions protagonitzades el passat cap de setmana pels Comitès de la Defensa de la República (talls de carreteres, aixecament de peatges). I és que l’executiu espanyol atribueix un suposat “desistiment de funcions” als Mossos d’Esquadra, malgrat que la policia catalana va actuar davant aquests incidències de la mateixa manera que ho va fer en episodis molt semblants durant l’aplicació de l’article 155, quan el propi ministeri d’Interior controlava directament els Mossos. Tot i així, l’actuació dels Mossos està sent investigada per la Fiscalia.

Ja s’ha celebrat una primera reunió a Barcelona entre les forces de seguretat de l’Estat i els Mossos d’Esquadra per organitzar aquest dispositiu i en els pròxims dies se seguirà estudiant el possible reforç policial.

Així, tot i que l’Executiu central assegura en públic que té “confiança absoluta” en els Mossos per garantir la seva seguretat durant el Consell de Ministres, Interior prepara un dispositiu de reforç.

De la seva banda, el govern català ha plantejat que la ubicació elegida per l’Executiu, la Llotja de Mar, no és “la més idònia”. En qualsevol cas, ha deixat clar que es garantirà la seguretat en tot moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona