Política

ERC i l’equip de govern de Maçanet s’enfronten per la data d’un ple extraordinari

Els edils estan convocats el 24 al migdia, tot i que els republicans van voler canviar-ho

Després de 150 dies sense sessions, el 20 n’hi ha una d’ordinària

El principal grup de l’oposició, ERC, i l’equip de govern de Maçanet de la Selva s’enfronten per la data del ple extraordinari sol·licitat pels republicans. Xavier Xarbau (ERC) afirma que la data triada per fer el seu ple –el dilluns 24 a les 12 h– és responsabilitat de l’alcalde, Josep M. Ciurana (Acord per Maçanet, AM). El batlle, en canvi, diu que no podia convocar-lo abans “per falta de tècnics” i que els dos punts (la gestió de l’aigua i la falta de personal municipal) són qüestions en què ja treballen “des de fa mesos”.

Xarbau afirma que van fer la petició del ple el 16 de novembre, quan ja s’havia incorporat la nova secretària. L’alcalde –diu– tenia quinze dies per triar la data, però no ho va fer i, segons la llei, ara toca el dilluns 24. El portaveu d’ERC diu que va parlar amb Ciurana per trobar una data més adient, però que el batlle s’hi va negar. “Ell volia que el ple de l’equip de govern fos primer que l’extraordinari.”

Ciurana assenyala que el temps per fixar la data es va esgotar i que “per casualitat” ha tocat fer-lo el dia abans de Nadal. “Tenen l’oportunitat de retirar-lo”, afirma.

L’equip de govern està format per AM, CiU i una regidora no adscrita. Ciurana reconeix que la gestió millorarà amb una secretària i un interventor, tots dos de manera interina. Després de quatre mesos i mig (150 dies) sense sessions –l’última és del 6 d’agost–, l’alcalde ha fixat un ple ordinari per dijous que ve, dia 20, a les 21 h. S’hi donarà compte de l’inici dels tràmits per expropiar i gestionar la xarxa d’aigua de Residencial Park. L’anterior tràmit fet és del ple extraordinari del 29 de desembre del 2017.

El cap de llista d’ERC a les municipals lamenta que coses tan importants com ara el servei de l’aigua i la reordenació de l’estructura municipal no poden quedar en mans “d’un govern en crisi i irresponsable”. “Hem d’evitar que prenguin decisions irreversibles”, declara.

LA DATA

16.11.18
és el dia
que ERC va demanar un ple extraordinari per debatre la gestió de l’aigua i la falta de personal municipal.

“L’equip de govern no ha complert”

Tot i la diferència de criteri sobre la data del ple extraordinari, el portaveu d’ERC, Xavier Xarbau, considera justificada la sessió per parlar sobre l’aigua i la falta de personal. L’any passat ERC ja havia forçat un ple sobre l’aigua, però el va retirar perquè Ciurana es va comprometre a informar-los de la gestió de l’equip de govern. “No ens han convocat a cap reunió ni a res. L’equip de govern incompleix el que promet.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona