Política

Reclamen la llibertat dels presos polítics al Suprem

Unes 300 persones es concentren a Madrid per mostrar el seu rebuig al procés penal

La plataforma No hi ha Justícia organitza la mobilització

Unes 300 persones es van concentrar ahir a la plaça Villa de París –on hi ha les seus del Tribunal Suprem i de l’Audiència Nacional– per denunciar que el judici contra els independentistes catalans no serà “just” i per exigir “la llibertat dels nou presos polítics”. La protesta estava organitzada per la plataforma No hi ha Justícia, que suma el suport de més de 120 entitats d’arreu de l’Estat espanyol. Pel que fa als partits, hi van assistir representants de la CUP, ERC, el PDeCAT i JxCat, i fora de Catalunya només la formació d’EH-Bildu dona suport a aquesta plataforma.

La plataforma denuncia no només la causa contra el procés català, sinó també altres casos com ara el de La Manada, la persecució de músics com per exemple Valtònyc o la no persecució dels crims franquistes. L’acte d’ahir és el primer que ha organitzat la plataforma No hi ha Justícia, a la qual ja s’han sumat 128 entitats i que s’ha creat per denunciar la politització de l’alta magistratura, la “persecució de la dissidència” i la vulneració dels drets humans, entre altres crítiques al funcionament judicial en casos com ara el procés sobiranista, els de llibertat d’expressió, delictes d’odi, violència masclista, corrupció política o els abusos dels bancs.

La concentració, que va aplegar unes 300 persones, va transcórrer sense incidents. Força participants van anar-hi des de Catalunya. És el cas de Carles Gavilà, que va desplaçar-s’hi en autobús des de Vic perquè està “fart” de com funciona la justícia espanyola, segons l’agència ACN. “El cas del procés i d’altres demostren que la justícia és injusta”, va declarar. Des de Mataró també va assistir-hi Anna Bru amb unes amigues. Va explicar que la justícia “no funciona” i va denunciar que hi ha “presos polítics en vaga de fam” i que estan entre reixes “per fer el que el poble els va demanar”.

Entre els assistents també hi havia familiars dels encausats, com ara la parella de Meritxell Serret, Ferran Civil, familiars de Clara Ponsatí, el nebot de Jordi Cuixart i membre de l’Associació Catalana pels Drets Civils, Pol Leiva, que va denunciar que es farà un judici “sense garanties”, en què el jutge instructor “s’ha inventat proves” i s’ha vulnerat, segons va sostenir, el dret a la defensa. També es va desplaçar a Madrid la tieta del membre dels CDR Adrià Carrasco, acusat inicialment de terrorisme per l’Audiencia Nacional i que es va exiliar a Brussel·les. Montse Tarrés va denunciar que el jove “és perseguit per haver defensat un món millor” i hi va afegir que tant a ell com a Tamara se’ls ha “usat” per “atemorir” el moviment dels CDR. A la concentració hi havia el diputat republicà al Congrés Gabriel Rufián i la vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras. S’hi van fer parlaments col·lectius, com ara els de València sense Mordassa, el sindicat andalús SAT, l’Assemblea Feminista i Consultes Monarquia o República.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez només es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona