Política

Aragonès crida a no caure en “provocacions ni en el relat fals de violència” de cara al 21-D

El vicepresident assegura que defensaran que es reconegui l’autodeterminació “en tots els espais de diàleg”

El vicepresident del govern, Pere Aragonès, ha fet aquest dissabte una crida a la calma “davant els dies que venen” i a “persistir” en els valors cívics, pacífics i democràtics del moviment independentista. Aragonès ha demanat que les mobilitzacions contra la celebració del consell de ministres a Barcelona aquest 21 de desembre siguin “pacífiques”, evitant així “caure en provocacions” ni fent bo “el relat fals de violència” a Catalunya.

Aragonès manté oberta la porta a un “espai de diàleg” amb el govern espanyol durant la setmana vinent, però ha mantingut que el què hi defensaran són “menys lliçons, més retirada de recursos (al TC) i més reconeixement de l’autodeterminació i permetre que la solució política per Catalunya la votin els ciutadans de Catalunya”.

“En els dies que venen, amb mobilitzacions pel consell de ministres, fem una crida a fer mobilitzacions pacífiques, cíviques i democràtiques, com totes les que ens han servit per avançar i anar més lluny que mai”. Amb aquestes paraules el vicepresident Pere Aragonès ha cridat a evitar expressions de violència durant les protestes del 21 de desembre i a que “ningú caigui en el relat fals de violència”.

En el Consell Nacional d’ERC, el republicà ha defensat que la formació “sempre ha defensat per vies democràtiques i pacífiques” la lluita per la independència. “És la persistència i la capacitat de generar aliances, de fer fortes les majories democràtiques d’aquest país el què ens farà lliures”, ha insistit aquest dissabte.

Sobre la possible trobada entre els dos executius coincidint amb el Consell de Ministres a Barcelona, Aragonès ha replicat al president espanyol, Pedro Sánchez, que el Govern està obert a parlar del que convingui. “Diu que quan parlem d’autodeterminació ell vol destinar aquest temps a parlar de precarietat, doncs parlem-ne, perquè la causa de la independència és per vèncer la precarietat que viu el nostre país”, li ha dit el vicepresident.

Aragonès ha sostingut que “sempre” defensaran el diàleg “en tot àmbit i a tot arreu”, també en els “els espais de diàleg, els que hi pugui haver, si n’hi ha durant la setmana que ve”. Amb tot, el republicà ha retret a l’executiu espanyol que doni “lliçons” al Govern sobre la seva acció política mentre manté els recursos contra lleis socials al Tribunal Constitucional o aprova un sostre de despesa militar “de 7.300 milions d’euros per invertir els propers anys en instruments de guerra”.

“Per tant, menys lliçons i més retirada de recursos, més reconeixement de l’autodeterminació i permetre que la solució política per Catalunya la votin els ciutadans de Catalunya”, ha exigit Aragonès. El vicepresident ha dit que “això és el que diran” en tots els espais de diàleg que s’estableixin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona