Política

El govern espanyol diu que la reunió entre Sánchez i Torra serà aquest dijous a Barcelona

La vicepresidenta Carmen Calvo apunta que es veurien en solitari i en paral·lel a altres trobades entre ministres i consellers

Afirma que el Consell de Ministres a Barcelona “no és una provocació”

La reunió entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, tindrà lloc aquest dijous a un edifici institucional de la Generalitat, segons ha apuntat la vicepresidenta de l’executiu espanyol, Carmen Calvo, en unes declaracions als passadissos del Congrés. Segons Calvo, seria una trobada dels dos presidents en solitari –i no en format de cimera, com inicialment demanava la Generalitat- que aniria en paral·lel a altres reunions entre els ministres i els consellers dels dos executius. Fonts de la Generalitat apunten que previsiblement se celebrarà al Palau de Pedralbes a la tarda, possiblement, segons altres fonts, a les 18.00.

L’executiu espanyol ha volgut remarcar que no es produirà cap cimera bilateral entre els dos executius, malgrat que el format elegit –una reunió entre presidents i una altra o altres entre consellers i ministres- va més enllà del disseny que va activar quan va celebrar el Consell de Ministres a Andalusia.

Una diferència que la vicepresidenta Calvo ha atribuït a la “complexitat” de la situació a Catalunya. “A ningú se li escapa que Catalunya viu una situació molt complexa provocada pels independentistes que ens preocupa a tots els espanyols, i si podem aprofitar per avançar feina important de coordinació i resposta del govern d’Espanya als problemes de Catalunya ho farem”, ha dit.

Segons Calvo, a més de la reunió entre els dos presidents n’hi haurà una altra on participarà ella mateixa i el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, per “aprofitar el temps”. Serà “segurament” dijous per aprofitar la tarda abans de la gala de Foment del Treball, al que assistiran els dos governs. A aquesta mateixa reunió o a una altra es podrien veure també, segons Calvo, la consellera de Presidència, Elsa Artadi, i la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet.

“El Consell de Ministres no és una provocació”

Les reunions entre els dos executius es faran un da abans del Consell de Ministres de divendres, que ha provocat protestes per part de les entitats independentistes. Calvo ha afirmat als passadissos del Congrés que el Consell de Ministres “no és una provocació” ni “res diferent a la normalitat a l’estructura territorial de l’Estat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona