Política

El govern espanyol vol endurir les mesures de vigilància a delinqüents “perillosos” que queden en llibertat

La vicepresidenta Carmen Calvo retreu a Casado “usar el dol de la família” de Laura Luelmo per fer política

L’autor confés de la mort havia complert presó per assassinat

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha dit que l’executiu obrirà una reflexió per modificar el Codi Penal per endurir les mesures de vigilància a delinqüents que “tenen alt risc de perillositat i reincidència”. Calvo defensa que aquesta és la via per evitar casos com el de Laura Luelmo, ja que l’autor confés havia complert presó per assassinat i feia poques setmanes que estava en llibertat. La vicepresidenta ha remarcat que la presó permanent revisable està en vigor i que no la derogaran però que aquesta mesura no ha evitat la mort de la jove i ha retret al president del PP, Pablo Casado, que hagi “usat el dolor de la família” per fer política durant la sessió de control.

La vicepresidenta del govern espanyol ha recordat que l’article 106 del Codi Penal recull les mesures de llibertat vigilada però creu que aquest article es pot desenvolupar per endurir els controls especialment a delinqüents que queden en llibertat i tenen un “risc alt de perillositat i de reincidència”. “És una mesura que està al Codi Penal però que ningú s’ha encarregat de fer-la més efectiva”, ha apuntat.

Calvo ha explicat aquesta mesura després de l’assassinat de la jove professora de Zamora, Laura Luelmo, morta a Huelva a mans d’un home que havia quedat en llibertat feia poques setmanes. Durant la sessió de control, Casado ha usat aquest cas per defensar la presó permanent revisable i carregar contra el govern espanyol. El president, Pedro Sánchez, ha recordat que la presó permanent està en vigor i que no la derogaran. La vicepresidenta ha dit que està pendent la decisió del TC sobre el seu encaix constitucional.

“Actitud improcedent” de Casado

La vicepresidenta ha dit que la presó permanent revisable no ha “evitat” l’assassinat de Laura Luelmo i, en canvi, mesures com les que proposen “podrien haver estat útils”. Calvo també ha carregat contra el líder del PP, Pablo Casado, hagi usat el cas “per fer política de molt baix nivell en un assumpte tan greu”. La número 2 de l’executiu ha titllat “d’improcedent” l’actitud de Casado durant la sessió de control d’aquest divendres.

També s’ha referit a aquest assumpte el mateix president espanyol que ha avançat la mesura al ple. Posteriorment, al seu compte de Twitter, ha dit que la presó permanent revisable està en “vigor” i que “desgraciadament no ha evitat el crim de Laura”. En aquest sentit, ha dit que el govern aprovarà mesures per “millorar la seguretat de les dones”. “Les seves llibertats s’han de garantir”, ha dit.

Calvo també ha recordat que, paral·lelament, el govern espanyol ha iniciat els treballs per redefinir els delictes sexuals en el Codi Penal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona