Política

PP i Cs tanquen l’acord d’investidura a Andalusia

El pacte preveu que el popular Juanma Moreno sigui el president del govern i el líder de Cs, Juan Marín, el vicepresident, a més d’una reducció de conselleries i delegacions territorials, entre altres mesures

Marín assegura que l’acord de PP i Vox no podrà vincular el govern andalús

El PP i Cs han signat aquest dimecres l’acord de per intentar la investidura del candidat popular, Juanma Moreno, a la presidència de la Junta d’Andalusia. Moreno necessita encara el suport de Vox per poder formar govern.

El pacte l’han rubricat aquesta tarda al Parlament els líders dels dos partits a Andalusia, Juanma Moreno (PP) i Juan Marín (Cs), i també els secretaris generals de totes dues formacions a nivell estatal, Teodoro García Egea (PP) i José Manuel Villegas (Cs).

L’acord de 7 punts preveu que Moreno serà el candidat a la presidència d’Andalusia i Marín ocuparà la vicepresidència si el primer aconsegueix ser investit.

L’acord inclou una reducció del nombre de conselleries i delegacions territorials. El nou executiu estarà format per 11 conselleries com a màxim i els consellers del PP i de Cs disposaran d’un “ens de coordinació”.

A més, el text deixa clar que la nova Junta “establirà les seves prioritats en els acords programàtics signats per les dues formacions”, és a dir, no per una d’elles amb Vox, per exemple. L’estructura del govern “es decidirà de manera consensuada per ambdues formacions”. Qualsevol modificació de l’acord, conclou el document, “requerirà el consens exprés de PP i Cs”.

En una roda de premsa després de la signatura, Marín s’ha felicitat per l’acord i ha insistit que el seu partit no ha pactat res amb Vox. En aquest sentit, ha destacat que el resultat de la negociació del PP amb la formació d’ultradreta no podrà vincular en cap cas el govern de la Junta ni el document de 90 mesures que Cs ha tancat amb els populars.

En aquest sentit, ha recordat que ell ha deixat “molt clar” al PP que els acords que Moreno assumeixi amb Vox no poden afectar el govern andalús ni les seves polítiques. “Poden arribar a acords de posar en marxa una proposició de llei o un projecte de llei, i això afectarà els seus grups parlamentaris, no el govern”, ha afirmat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona