Política

Un diputat alemany suggereix la possibilitat d’un debat sobre Catalunya al Bundestag

Andrej Hunko (Die Linke) avança que portaran l’afer al proper Consell Europeu i defensa que la UE i el govern alemany s’haurien d’implicar amb algun tipus de mediació

El polític alemany creu que al seu país hi haurà cobertura mediàtica del judici del procés perquè “és un afer europeu”

El diputat alemany Andrej Hunko ha insinuat que el seu partit, Die Linke, podria impulsar un debat sobre Catalunya al parlament federal. En declaracions a l’ACN, Hunko ha apuntat que “hi haurà iniciatives parlamentàries al Bundestag” en els propers mesos en relació amb l’afer català.

“Com a mínim hi haurà preguntes” parlamentàries ha assenyalat Hunko preguntat per possibles accions de Die Linke coincidint amb el judici del procés. “Potser també podem generar un debat” a la cambra, ha afegit.

El diputat ha assegurat que també intentaran “posar sobre la taula” la situació de Catalunya a la propera sessió del Consell d’Europa, del 21 al 25 de gener, on “s’haurien d’abordar aquest tipus de qüestions de democràcia i drets humans”.

Per Hunko, la UE i el govern alemany “haurien d’involucrar-se més, potser amb algun tipus de mediació”, ja que “més d’un 10% dels parlamentaris escollits en les últimes eleccions a Catalunya són a la presó o a l’exili”.

A més, ha explicat que a Alemanya “no hi ha en aquests moments massa cobertura” del conflicte entre les administracions catalana i espanyola, però creu que “això canviarà” quan el judici als líders del procés comenci al Suprem. “És un afer gros, un judici important, és un afer europeu”, ha opinat.

Hunko ha recordat que quan l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, va ser empresonat a Neumünster, “va haver-hi molta simpatia” vers ell entre la població alemanya. Ara, però, “molta gent pensa que amb el nou president espanyol, les coses s’han relaxat”.

Segons ell, Die Linke i el grup europeu Esquerra Unitària Europea tenen “interès” a observar el judici. “Hauria de ser observat per diputats, ONGs com Amnistia i per associacions d’advocats”, creu.

De la reunió amb els líders a Lledoners, Hunko ha destacat que “ha estat molt interessant saber que pels presoners, el Tribunal Europeu de Drets Humans és un gran objectiu”.

A banda de visitar els presos polítics, el diputat alemany s’ha trobat aquest dimecres amb el conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, i amb diputats del Parlament de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona