Política

medalles d'or de la generalitat

Pi-Sunyer: “El que resta és complicat, però no partim de zero. No hem tornat a la casella de sortida com algú voldria”

El marit de Forcadell llegeix una carta on l’expresidenta del Parlament afirma: “No som al final de res, sinó al principi de tot”

Torra assegura que els catalans seran el que vulguin ser: “Tenim el fang i l’argila per fer realitat els nostres somnis”

Durant l’entrega de la Medalla d’Or que la Generalitat ha entregat aquest dijous a Carme Forcadell, el marit de l’expresidenta, Bernat Pegueroles, ha llegit una carta on Forcadell es mostra optimista tot i les “incerteses i dificultats”. “Tinguem per segur que no som al final de res, sinó al principi de tot”.

Pegueroles ha destacat la figura de Forcadell, que a través de la carta que ha escrit des de la presó del Catllar ha subratllat que ni la presó ni l’”exili” ni la “repressió” no podran aturar la “ferma voluntat” d’exigir “tot l’aire per respirar”.

Al seu torn, Carles Viver i Pi-Sunyer ha parlat de la seva pròpia trajectòria –va ser president del Consell Assessor de la Transició Nacional–, i ha tingut paraules de record per a Forcadell i la resta de “presos polítics i exiliats”. “Tots haurien de ser avui aquí rebent aquesta medalla”, ha apuntat. En clau d’actualitat política, Pi-Sunyer ha reclamat “molta intel·ligència política” per assolir “l’objectiu final”, en referència a la independència: “Estic convençut que serem capaços de fer-ho”. “El que resta és complicat, però no partim de zero. No hem tornat a la casella de sortida com algú voldria”, ha opinat.

Durant el seu parlament, el president del Govern, Quim Torra, ha assegurat que els catalans seran allò que vulguin ser: “És a les nostres mans, tenim el fang i l’argila per fer realitat els nostres somnis. Cal fer rodar el torn i donar-li forma i aportar a la humanitat el millor de nosaltres mateixos”, ha proclamat durant l’entrega de la Medalla d’Or de la Generalitat, que ha entregat aquest dijous al vespre a Carme Forcadell, Carles Viver i Pi-Sunyer, i a RCR Arquitectes, al Palau de la Generalitat.

El decret de concessió de la Medalla d’Or posa en relleu la “destacada trajectòria” de l’expresidenta del Parlament “en la defensa dels drets humans, el parlamentarisme i les llibertats fonamentals, així com el foment de la llengua i la igualtat efectiva de gènere”. De Pi-Sunyer, el Govern reconeix “la seva destacada trajectòria en l’àmbit del dret i la ciència política” i el seu “compromís amb la democràcia i la llibertat del nostre país”. Pel que fa a l’estudi RCR Arquitectes, el decret de concessió posa de relleu “la seva trajectòria en l’àmbit de l’arquitectura, el paisatge i l’art” i la “projecció internacional obtinguda a través d’una obra que dona a conèixer el nostre país amb prestigi i gran interès cultural”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Manos Limpias admet que la seva denúncia es basa només en informacions periodístiques

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona