Política

ESTATS UNITS

Trump, investigat per l’FBI, afirma que “mai” ha treballat per a Rússia

Donald Trump, el president dels Estats Units, va haver de sortir ahir a afirmar que “mai” ha treballat per a Rússia. Desmentia així les informacions aparegudes durant el cap de setmana passat al diari The New York Times. El rotatiu assegurava que l’FBI ha obert una investigació per saber si havia col·laborat “secretament” amb Moscou després que hagués acomiadat el director de l’agència policial, James Comey. La cúpula de l’FBI està “preocupada” per l’actitud del president després de l’acomiadament, segons fonts anònimes del rotatiu novaiorquès. “No solament mai vaig treballar per a Rússia, sinó que crec que és una desgràcia que facin aquestes preguntes perquè és tot un gran i enorme frau”, afirma Trump.

El fiscal especial Robert Muelles investiga, des del maig del 2017, de forma independent el govern i els possibles llaços entre els membres de la campanya de Trump i el govern de Putin, al qual les agències d’espionatge acusen d’interferir en les eleccions presidencials que va guanyar Trump contra Clinton. El president ha criticat, reiteradament, aquesta investigació, ja que la considera una “caça de bruixes”.

D’altra banda, Trump va encetar ahir una nova polèmica, un cop més a través del seu compte personal de Twitter. En el marc de l’inici de la retirada dels Estats Units de Síria, Trump ha sortit a la defensa dels aliats dels Estats Units contra Estat Islàmic fins ara, els kurds, tot fent una contundent advertència a Turquia, el seu tradicional aliat i també membre de l’OTAN. “Arrasarem Turquia econòmicament si ataquen els kurds. De la mateixa manera, no vull que els kurds provoquin Turquia”, ha dit Trump. El president turc, Recep Tayyip Erdogan, fa dies que assegura que aniquilarà els guerrillers kurds del YPG/J. El govern turc els considera un “grup terrorista” i ahir va respondre a Trump: “Els terroristes no poder ser els seus socis i aliats. Turquia espera que els EUA honorin la nostra associació estratègica, i no vol que es vegi enfosquida per la propaganda terrorista.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona