Política

El president Torra “seguirà viatjant amb més ganes” per denunciar el judici de l’1-O

El president de la Generalitat celebra haver traslladat als EUA la preocupació per la situació política catalana

Es reuneix amb companyies americanes que duplicaran les plantilles a les seves seus catalanes

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dimarts que amb l’inici del judici de l’1-O “seguirà viatjant amb més ganes” per denunciar que el procediment “no ha comptat amb cap garantia”. Des dels EUA, el cap del Govern ha respost així a les crítiques de Cs i PPC que han criticat la gira del president català. En concret, la formació taronja l’ha titllat de “tour de mentides” i els populars han dit que “no internacionalitza res”. Al marge de la vocació econòmica, Torra ha recordat que la ruta ha servit per “traslladar la situació política del país” en considerar que és una “tasca” del president de la Generalitat “explicar pel món” el que succeeix a Catalunya.

El president de la Generalitat viatja aquest dimarts a la nit a Washington on dimecres té previst reunir-se amb diferents congressistes nord-americans, amb líders de moviments sobre drets civils i amb el president del PEN nord-americà. La trobada amb aquest club d’escriptors arriba després que hagin denunciat la “restricció inacceptable de la llibertat d’expressió pacífica” de l’Estat espanyol.

Torra celebra a Silicon Valley que Catalunya es “converteixi” en un “referent mundial” de les empreses tecnològiques

Torra, ha celebrat aquest dimarts que Catalunya es “converteixi” en un “referent mundial” i en una zona “prioritària” per les empreses tecnològiques. Després de diverses reunions amb directius a Silicon Valley, el cap del Govern ha aplaudit la voluntat de les companyies de “duplicar i triplicar” les seves plantilles establertes en seus catalanes. En concret, l’empresa del sector dels videojocs Scopely preveu doblar els seus treballadors fins als 120 mentre que Monolithic Power Systems estima triplicar els empleats el 2020. De fet, la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, ha explicat que el sector dels videojocs ha suposat entre 2014 i 2018 una inversió estrangera a Catalunya de 36,7 MEUR amb la creació de 502 llocs de treball.

En el marc del viatge als EUA, Torra ha fet diverses reunions de treball amb empreses de Silicon Valley com Monolithic Power Systems (MPS), especialitzada en la producció de solucions de semiconductors de potència, que té ubicat a Catalunya el seu centre d’innovació més gran d’Europa.

Enric rodríguez, responsable de la seu catalana d’aquesta companyia, ha assegurat que la presència de centres universitaris i de recerca “molt potents” va ser un dels elements clau perquè MPS decidís apostar per Catalunya. “Estem treballant amb tots aquests actors i per nosaltres és estratègic seguir creixent a Barcelona per crear nous productes d’alt valor”, ha apuntat.

El president Torra també ha conegut els projectes d’SRI International, un centre de recerca independent i sense ànim de lucre, amb seu a Menlo Park, que treballa per apropar la R+D del laboratori al mercat.

La consellera d’Empresa, Àngels Chacón, ha celebrat que la realitat empresarial de Catalunya i els seus actius “estiguin situats en el radar de les inversions”. “No només ens interessa generar sinergies sinó aprendre més alhora de crear atracció d’inversions”, ha concretat. “Creiem que és molt important aquesta interconnexió”, ha conclòs.

Per la seva banda, el cap d’operacions de Scopley a Barcelona, Pere Torrents, ha explicat que la companyia que tenen instal·lada a Barcelona i que duplicarà la plantilla “s’hi va implantar per una qüestió de talent” i que des de la capital catalana es pot “atreure talent d’arreu d’Europa”. Amb tot, ha celebrat l’existència de perfils professionals “molt ben formats que es tradueixen en un bon producte”. També ha confirmat que la seva empresa està ajudant a “repatriar talent” cap a Barcelona.

Fundada el 2011, Scopely, amb seu a Los Angeles i socis a 8 països, crea i desenvolupa jocs per a mòbils com Star Trek Fleet Command, Looney Tunes World of Mayhem i Walking Dead: Road to Survival. A Barcelona, l’empresa ha participat en esdeveniments com el Mobile World Congress 4YFN i el saló Barcelona Games World.

Segons dades facilitades per la conselleria d’Empresa, els Estats Units són un dels països que encapçalen el rànquing d’empreses estrangeres establertes a Catalunya. Segons ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya, actualment hi ha 8.642 empreses estrangeres establertes a Catalunya, que provenen d’Alemanya (13%), Estats Units (12%), França (12%), Itàlia (9%), Països Baixos (8%) i Regne Unit (8%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona