Política

Barnier adverteix Londres: “A deu setmanes del Brexit, el risc d’un no acord no ha estat mai tan present”

El negociador comunitari insisteix que és el govern britànic qui “ha d’aclarir com procedirà per fer una retirada ordenada” de la UE

Intervé a l’Eurocambra l’endemà de la votació a la Cambra del Comuns

El cap negociador dels 27 sobre el Brexit, Michel Barnier, ha advertit aquest dimecres que, quan només queden deu setmanes perquè el Regne Unit surti de la Unió Europea, “el risc d’una sortida sense acord no ha estat mai tan evident i tan present”. “En aquests instants no podem excloure cap escenari, en particular el que sempre hem volgut evitar: un no acord”, ha admès Barnier després de la derrota a May a Westminster dimarts al vespre. Amb tot, el francès ha afirmat que hi ha “determinació” per la banda europea d’evitar aquest escenari i ha apel·lat a la “calma” i el “diàleg”.

En tot cas, ha alertat, mentre no es trobi una sortida a l’impàs polític al Regne Unit i no hi hagi a la vista una sortida a l’uníson no es podrà “avançar”. Segons ha defensat, és el govern britànic qui “ha d’aclarir com procedirà per fer una retirada ordenada” de la UE, una “prioritat absoluta” en les pròximes setmanes.

”Hem de treballar a marxes forçades”, ha reconegut Barnier, que ha recordat que la ratificació de Westminster a l’acord de retirada és “necessària” i una condició “sine qua non” per crear la “confiança mútua” de cara la segona tanda de negociacions sobre quina ha de ser la relació futura entre Londres i Brussel·les quan ja no formi part del club europeu.

Sobre la relació futura, el negociador ha recordat que l’acord pot ser “més ambiciós” si el Regne Unit ho vol i opta per anar més enllà “d’un simple acord de lliure intercanvi”. “La UE estaria disposada immediatament a acompanyar aquella evolució i respondre favorablement”, ha afegit.

Durant la seva intervenció a l’Eurocambra l’endemà de la votació a la Cambra dels Comuns, Barnier també ha reiterat que el compromís aconseguit al cap de 18 mesos de negociacions sobre el Brexit “continua sent el millor compromís possible” i ha destacat que “ha estat fruit d’una feina constructiva entre les dues parts”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona