Política

Jordi Sànchez fa autocrítica i afirma que cal recosir la unitat independentista

“No ens seduiran promeses buides ni càlculs d’oportunitat”, avisa el fundador de la Crida

El candidat a presidir la Crida, Jordi Sánchez, ha instat a recosir la unitat independentista i a “fer les coses millor de com s’han fet”. “Hem fallat les persones que amb més o menys influència i encert hem estat al capdavant de totes aquestes organitzacions, partits i entitats sobiranistes. Som doncs, persones concretes, les que tenim al nostre abast garantir la rectificació necessària per tornar a cooperar”, ha defensat en una carta dirigida als adherits de la Crida. Des de la presó de Lledoners, Sánchez també ha avisat que no els seduiran “promeses buides ni càlculs d’oportunitat” que obliguin a desar al calaix “tot el que fins ara s’ha avançat”.

“Només si cooperem ens en sortirem, en aquest combat tan desigual en armes com el que lliurem amb l’estat espanyol. Cooperar és un verb conegut pels sobiranistes. Sabem com s’ha de conjugar. Ho vam fer l’1 d’octubre, i déu-n’hi-do com ens en vam sortir, de bé. Vam obtenir una gran victòria. I com ho vam fer aleshores, ho podem tornar a fer, ho tornarem a fer”, ha defensat Sánchez.

De cara al 26 de gener, dia del congrés constituent de la Crida, Sánchez ha defensat que la raó de ser d’aquest espai és “fer efectiu” el mandat de l’1-O. “Tothom qui comparteixi aquesta raó de ser té, si vol, un lloc reservat a la Crida”, ha afegit. Així mateix, ha afirmat que la Crida tindrà sentit “si esdevé un gran espai d’acció política i cooperació que combini mobilització i treball institucional” i ha afegit que la voluntat és ser un “gran espai de confluència” des d’on ajudar a fer el “tomb” per tornar a liderar el debat i l’agenda política.

Per a Sánchez, els propers mesos seran “novament determinants” amb les sentències del judici contra l’1-O i unes eleccions municipals que, segons Sánchez, estan “obligats a guanyar” si no volen quedar “afeblits en força i presència institucional”. I ha citat el cas de Barcelona en particular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona