Política

Errejón deixa l’escó al Congrés espanyol

Es vol centrar en el projecte a la Comunitat de Madrid sota la marca de Carmena

Reconeix que fa el pas per les “exigències” de membres de Podem i demana al partit d’Iglesias que renunci a tenir candidatura pròpia

Íñigo Errejón dimiteix com a diputat de Podem al Congrés dels Diputats per centrar-se en el projecte a la Comunitat de Madrid sota la marca de Manuela Carmena (Mes Madrid). Errejón diu que pren la decisió “de manera personal”, per “rebaixar el nivell de soroll i de drama” i després de les “peticions i exigències” de membres de Podem. Ara bé, sosté que manté la militància i que continua formant part del projecte liderat per Pablo Iglesias. “No abandono el partit que vaig fundar, continuaré essent militant de Podem, sinó que ara l’obro i incorporo més gent”, ha defensat. En aquesta línia, ha demanat a Podem que abandoni la idea de presentar un altre candidat a la Comunitat de Madrid i que se sumin al projecte de Més Madrid.

El dijous passat, Íñigo Errejón, i l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, van confirmar que estenien la marca de Carmena –Més Madrid- també a les eleccions a la Comunitat de Madrid. Això certificava, doncs, el divorci entre Errejón i Iglesias a Podem, la relació dels quals estava ja deteriorada després del congrés de Vistalegre de 2016.

Després d’això, líders com el secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, van convidar Errejón a deixar l’escó al Congrés. “Si no ho fa és perquè d’alguna cosa haurà de viure fins al maig”, va dir Echenique.

Tot plegat ha portat a Errejón a anunciar aquest dilluns que plega i deixa l’escó al Congrés. Ha assegurat que la decisió no ha estat “senzilla” però que la pren “tranquil” i que ho fa per contribuir a “rebaixar el nivell de drama” i “posar fi a les discussions de partit”. Apunta que ho fa també per centrar-se en el projecte de la Comunitat de Madrid.

A més, espera que el seu pas al costat permeti a Podem integrar-se a la seva candidatura sota les sigles de Més Madrid al govern de la comunitat i descartar una candidatura pròpia, com ja va avançar Pablo Iglesias que volien fer. “Enterrem la destral, el que ha estat possible a l’alcaldia de Barcelona i de Madrid també pot ser possible a la comunitat”, ha afirmat Errejón.

Sobre la continuïtat dins del partit, ha defensat que ell el va fundar i que està “tatuat a la seva pell”. “No podria deixar podem ni que volgués”, ha afirmat. Per tant, manté que n’és militant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona