Política

Delgado afirma que els jutges viuen la “fractura social”

La ministra de Justícia matisa, però, que la situació política de Catalunya “no afecta la feina diària” als jutjats

Aprova el segon jutjat de furts de Barcelona

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, va afirmar ahir que la “fractura social” de Catalunya pel procés independentista també es viu en la carrera judicial, encara que això no afecta la feina dels jutges. En la seva primera visita de treball a Catalunya des que va ser nomenada ministra, Delgado es va reunir ahir amb el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos; la degana dels jutjats de Barcelona, Mercè Caso, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.

La ministra, que abans d’integrar-se en el govern socialista exercia de fiscal a l’Audiencia Nacional, es va reunir també amb el fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, i amb la fiscal de Barcelona, Concepción Talón. En declaracions a la premsa després d’aquestes reunions amb la cúpula judicial de Catalunya, Delgado va admetre que en aquesta comunitat existeix “una certa inestabilitat social o fractura social” que també “es viu en la carrera judicial”, encara que va hi afegir que això no impedeix que jutges i fiscals estiguin portant a terme la seva feina “amb dedicació, voluntat i tota l’entrega del servei públic”, segons l’agència Efe.

“El desenvolupament de la feina s’està fent amb absoluta normalitat”, va defensar la ministra, que va detallar que en la seva reunió amb la cúpula judicial ha abordat d’altres qüestions com les necessitats en matèria de justícia, des de places o nous jutjats fins a funcionariat; l’estabilitat de les plantilles, els mitjans materials i la digitalització del sector.

Delgado va justificar que no s’hagi trobat amb la consellera de Justícia, Ester Capella (amb qui sí que es va reunir fa uns mesos a la seu del ministeri a Madrid), perquè ahir tenia previstes en la seva agenda altres cites a la fiscalia, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el Col·legi de l ’Advocacia de Barcelona i amb representants dels advocats de l’Estat que exerceixen en aquesta comunitat.

Segons va explicar la ministra, en les reunions amb la cúpula dels jutges s’ha tractat també sobre la imminent posada en marxa d’un segon jutjat de guàrdia a Barcelona per enjudiciar delictes lleus, una mesura amb la qual es pretén impedir que nombrosos furts ocorreguts a la capital catalana quedin impunes per prescripció. Delgado va avançar que el Ministeri de Justícia ja ha “informat favorablement” de la creació d’aquest segon jutjat per a delictes lleus, que va ser aprovat pel poder judicial, i que té la implicació econòmica i de personal del Departament de Justícia.

Veïns “pacífics” i agents avalats

M.P

L’Audiència de Barcelona ha denegat el recurs fet pel regidor de Sant Joan de Vilatorrada Jordi Pesarrodona i altres tres ferits durant l’1-O perquè la jutgessa de Manresa, que investiga l’actuació dels agents de la Guàrdia Civil al CEIP Joncadella del municipi, on eren, va denegar-los més proves en considerar que l’acció policial té l’eximent completa perquè complien una ordre judicial.

Tot i aquest revés, el magistrat José Assalit, ponent de la resolució de la secció cinquena, hi deixa ben clar que els veïns concentrats a la porta de l’escola “van actuar en tot moment de forma pacífica”. Alhora, sosté que l’ús de la força dels agents “està emparada” perquè va ser “puntual” amb els quatre ferits lleus, i perquè “van aturar l’actuació per evitar mals majors als ciutadans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona