Política

Una plataforma intenta reunir les esquerres de Banyoles

Sumem Banyoles aglutina sobretot ciutadans procedents de l’associacionisme

A les candidatures de partits habituals dels darrers anys, en les municipals del maig a Banyoles s’hi afegirà molt probablement una plataforma d’esquerres i republicana que s’ha batejat amb el nom de Sumem Banyoles. La presentació de la iniciativa tindrà lloc divendres, a les vuit del vespre, a la sala zero de l’Ateneu. D’aquesta assemblea en sortirà la decisió de presentar-se o no a les eleccions, tot i que la idea inicial ja és participar-hi i, preferentment, integrant-hi els partits d’esquerres.

La plataforma de moment es vertebra a base de persones de sensibilitat progressista i, generalment, vinculades al món associatiu. L’origen de la iniciativa l’expliquen d’aquesta manera en una declaració fundacional: “Aquest manifest neix com a conseqüència de les inquietuds de diverses persones banyolines independents i procedents de diversos col·lectius que no estan còmodes amb l’actual gestió municipal i que han sentit la necessitat de crear una candidatura ciutadana nova.” En el text de presentació expliquen que aspiren que Banyoles esdevingui una ciutat participativa, diversa, ecologista, educadora, igualitària i feminista.

“Aire fresc”

La intenció és que sigui “una candidatura amb prou energia per tirar endavant un projecte totalment renovador, que incorpori aire fresc a l’actual model de ciutat, encallat en la rutina de dècades anteriors, i que serveixi per donar pas a nous projectes que mirin cap al futur a curt i a llarg termini”.

Les llistes

Fins ara s’ha anunciat o ha transcendit que a Banyoles s’hi presentaran, segur, Junts per Catalunya (amb tota probabilitat, amb l’actual alcalde, Miquel Noguer, al capdavant) i Junts per Banyoles-ERC (l’alcaldable serà Jaume Butinyà). La CUP es presentarà, tot i que no s’ha concretat qui en serà l’alcaldable. ICV ho faria sota la fórmula de Banyoles en Comú i amb un cap de llista que no serà l’actual regidor, Joan Luengo, el qual hi ha renunciat. Fonts de totes dues formacions no descarten una confluència amb Sumem Banyoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia