Política

President Torra: “A la República ens hi portarà la gent, el poble de Catalunya”

Afirma que no es presentarà a les pròximes eleccions

ha advertit que en cas que es doni una sentència condemnatòria, ell “no l’acceptarà”i anirà al Parlament per presentar “una proposta” que no ha volgut aclarir

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que “a la República ens hi portarà la gent, el poble de Catalunya” responent a la pregunta si ell o el president Puigdemont portarien Catalunya a la independència.

Després de carregar durament contra el judici del procés, que arrencarà al febrer, ha assegurat que ell té previst assistir personalment a aquest judici des de l’interior de la sala on se celebrarà, i que viatjarà a Brussel·les per impartir una conferència sobre aquest judici.

El president ha advertit que en cas que es doni una sentència condemnatòria, ell “no l’acceptarà”, contactarà amb el president del Govern per transmetre-li el seu desacord i anirà al Parlament per presentar “una proposta per veure si rep el suport majoritari de la cambra” i donar “una resposta.”

En ser preguntat sobre si aquesta proposta podria ser una declaració d’independència, ha evitat donar detalls, però tampoc ha volgut descartar-la.

“No descarto cap via democràtica i no violenta per arribar a la independència”, ha dit el president, qui d’una altra banda ha insistit, respecte als pressupostos generals de l’Estat, en que “no es poden votar”, cosa que segons el seu parer comparteixen ERC i PDeCat. “Aquí anem tots junts, afortunadament”, ha opinat.

Entre PSOE o tripartit d’ultradreta, “jo elegeixo independència de Catalunya” ha afirmat.

Sobre la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, Torra ha suggerit que “si tingués un mínim de decència, dimitiria immediatament” per les recents detencions d’activistes i alcaldes independentistes a Girona.

Ha admès que veu “difícil” que s’aprovin els pressupostos de la Generalitat, tant perquè amb el PSC “no hi ha possibilitat de parlar” com perquè els comuns “van expressar que estaven lluny de les nostres posicions”.

Finalment, preguntat per la situació a Veneçuela, ha afirmat que “el que no pot ser és que s’autoproclamin presidents”, però tampoc que “s’empresonin dissidents”, per la qual cosa “la fórmula passa per democràcia, dialogar, negociar i estar a favor de totes les llibertats”, i ha demanat a la UE que faci de “mediadora”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia