Política

Paluzie: “Quin sentit té obstaculitzar un trasllat? No tens la força suficient”

La líder de l’ANC urgeix posar-se a treballar en la via unilateral com a única eina “possible”

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha descartat “obstaculitzar” el trasllat dels dirigents independentistes presos a Madrid amb les mobilitzacions que l’entitat prepara per aquest divendres. “Quin sentit té obstaculitzar un trasllat que no aconseguiràs perquè no tens la força suficient, quan en realitat s’ha decidit afrontar el judici”, ha reflexionat Paluzie en una entrevista aquest dijous a Els Matins de TV3.

En aquest context, la líder de l’entitat sobiranista ha recordat que l’Assemblea crida a “acompanyar” els presos durant el trasllat a Madrid i que han convocat concentracions de rebuig al judici per l’1-O a les capitals de comarca aquest divendres a la tarda.

En paral·lel, Paluzie ha advertit l’independentisme que l’escenari d’un referèndum pactat “no és realista”: “Per favor, posem-nos a treballar en la única via possible, la que depèn de nosaltres, la unilateral”, ha urgit.

En aquest sentit, Paluzie ha admès que el “debat polític” entre les formacions independentistes no permet avançar al ritme que reclama l’ANC. “Per això anem com anem; [..] potser ens podrem trobar pel camí”, ha augurat.

I ara, en un “període de transició” de l’independentisme, la presidenta de l’Assemblea ha reivindicat la seva entitat com una eina “transversal”. Ho ha dit en ser preguntada pel perfil associatiu i transversal que s’adjudica la Crida des del congrés constituent de dissabte.

“L’ANC és una entitat molt i molt plural; la Crida no és això, hi ha el Govern, consellers, el fundador és qui ha estat president de la Generalitat i encara deu tenir carnet del PDeCat; és una altra cosa”, ha dit en assegurar que el nou moviment de Carles Puigdemont “no amaga que és un instrument polític” amb intenció electoral.

El judici, “eina de denúncia”

A les portes del judici, Paluzie ha demanat també convertir les sessions al Suprem en una “eina de denúncia”.

“La realitat és que no es va implementar la república i que es decidir anar a declarar, és una decisió presa; un cop presa, cal fer-ne una eina de denúncia, utilitzar-lo amb l’objectiu d’aconseguir la independència; ho hem de capitalitzar”, ha resolt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona