Política

L’ANC anuncia que pretén quedar-se tota la nit a la seu de la Comissió Europea de Barcelona

Han entregat una carta adreçada a Juncker en què afirmen que l’autodeterminació “és un dret, no un delicte”

L’ANC ha anunciat que els membres de l’entitat que ocupen des d’aquesta tarda la seu de la Comissió Europea de Barcelona pretenen quedar-se tota la nit, com a mesura de pressió perquè la institució s’impliqui en el procés judicial a l’independentisme. Segons l’assemblea a dins la seu hi ha una vintena de persones. “La UE no pot restar impassible davant de les vulneracions de drets que estem patint”, indica l’entitat en un missatge difós a través de les xarxes socials.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha explicat que s’ha entregat a la delegació de la institució europea una carta adreçada al seu president, Jean Claude Juncker, en què afirmen que l’autodeterminació “és un dret, no un delicte” i demanen que es prenguin mesures contra l’estat espanyol.

D’altra banda, els concentrats a fora al carrer han fet una crida a la gent que està en manifestacions i concentracions arreu del territori perquè vagin a Barcelona a donar suport a la tancada.

Al llarg de la tarda s’han anat produint concentracions organitzades pels CDR a diferents punts de la geografia catalana per manifestar el suport als presos polítics i en contra del judici de l’1-O.

El diputat de la CUP-CC Carles Riera ha participat aquest vespre a la concentració en suport a l’ocupació de la seu de la Comissió Europea per part de l’Assemblea Nacional Catalana. En aquest sentit, Riera ha felicitat “la valentia i el coratge” de l’entitat en una acció de “denúncia i pressió internacional”. Riera ha assegurat que la “batalla” no és “només” amb l’Estat espanyol, sinó que “també és amb la Unió Europea” perquè, segons ha considerat, “és una presó de pobles i un espai polític cada cop més antidemocràtic”. D’altra banda, Riera ha fet una crida a la unitat i ha emplaçat els partits i les organitzacions a “no fer lluites electoralistes ni partidistes” durant els judicis.

Per la seva banda, el diputat d’ERC al Parlament Ruben Wagensberg ha assegurat aquest divendres que donen suport “explícitament” a l’acció de l’ANC davant de la representació de la Comissió Europea a Barcelona. “Quan es tracta de llibertats civils i drets fonamentals estem massa acostumats que miri cap a una altra banda”, ha advertit el diputat dels republicans en una atenció als mitjans davant de la seu de les institucions europees. En aquest sentit ha exigit a Europa “prendre partit” per reivindicar-se “digne dels seus drets fonamentals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Govern aprova el Projecte de llei de l’Estatut dels Municipis Rurals

BARCELONA

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona
política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona
Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona
orient mitjà

Israel exigeix sancions contra l’Iran pel seu programa de míssils

barcelona
política

El Congrés rebutja la petició del Senat de frenar la llei d’amnistia

Barcelona
política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona