Política

L’Estat encara estudia possibles responsabilitats jurídiques de l’exconcessionària del Castor

La ministra per a la Transició Ecològica assumeix que les reclamacions dels bancs per la indemnització es resoldran als jutjats

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha admès que els serveis jurídics de l’estat espanyol segueixen estudiant si l’exconcessionària del Castor, filial de l’empresa ACS de Florentino Pérez, té responsabilitats en la fallida del projecte. En el decret d’octubre de 2014 pel qual extingia la concessió i indemnitzava ACS, el govern espanyol es va donar deu anys per poder reclamar. Ribera, en una visita al delta de l’Ebre a Riumar, a Deltebre (Baix Ebre), també ha donat per assumit que el litigi amb les bancs, que reclamen el retorn del crèdit de 1.350 milions d’euros –a més d’interessos i demores- per a pagar Escal UGS, s’acabarà resolent als tribunals–.

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha assegurat que les responsabilitats jurídiques sobre la fallida del Castor seran complicades i complexes de determinar, davant d’un projecte “desafortunat” amb vint anys d’història. “Desfer vint anys d’història no és tan senzill quan hi ha hagut tants actors i tants nivells d’intervenció jurídica al llarg el temps però cal veure com estan els coses”, ha assegurat la ministra.

Ribera ha ratificat que el segellament dels pous del magatzem de gas submarí del Castor s’ha de fer de manera immediata, i que es tracta d’una operació “tècnicament complexa però sense risc, si es fa bé”. “No té sentit mantenir-lo per per si de cas i optem per desmantellar-lo i taponar-lo definitivament”, ha insistit.

D’altra banda, la ministra per a la Transició Ecològica ha visitat aquest dilluns el delta de l’Ebre. Ribera ha defensat que el Delta necessita una estratègia integral de preservació. “La pèrdua de la línia de costa posa de manifest que el canvi climàtic és una realitat però també dins a quin punt treballar bé amb els ecosistemes ajuda a trobar dinàmiques i infraestructures naturals que afavoreixen la resiliència d’aquestes zones”, ha defensat.

Ribera ha assegurat que el govern espanyol treballa en desplegar un conjunt d’actuacions respectuoses i integradores per millorar la capacitat de defensa del Delta. “Espanya no es pot permetre el luxe de posar en risc un espai tan singular i ric com és el delta de l’Ebre”, ha defensat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona