Política

Torra demana a CatECP que traslladi la “unitat” pel diàleg als pressupostos del Govern

La diputada dels comuns, Jéssica Albiach, critica “la judicialització de la política”

Des de JxCat, Batet lamenta “les pèssimes condicions” dels trasllat dels presos polítics

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat al grup de CatECP que traslladi la “unitat” que ha demostrat amb el diàleg també als pressupostos del Govern. Durant la sessió de control d’aquest dimecres al matí al ple del Parlament, Torra ha agraït la “mà estesa” dels comuns a la Taula del Diàleg -reunida per segona vegada ahir dimarts a Palau-, i els ha reclamat que tornin a seure i debatre per mantenir aquesta “unitat” també amb els comptes, a l’espera que el vicepresident, Pere Aragonès, els faci arribar una “contraoferta” els propers dies. D’altra banda, Torra ha dit que cal anar pel món a acusar l’Estat pel judici de l’1-O.

La presidenta del grup de CatECP, Jéssica Albiach, ha dedicat la seva intervenció als presos que afrontaran el judici de l’1-O els propers dies, i ha aprofitat per criticar la “judicialització de la política” i la “cúpula judicial polititzada” per l’Estat. En aquest sentit, la dirigent dels comuns ha dit que cal anar per Catalunya, Espanya i el món a reivindicar que el dret a decidir “no és delicte”, alhora que ha reclamat “menys querelles, menys tribunals i menys amenaces”, i en canvi “més diàleg i democràcia”.

Durant la rèplica, Torra ha agraït el to d’Albiach: “Comencem a trobar-nos”. Així, el president ha enfocat l’ocasió per declarar que vol que aquesta “mà estesa” arribi també als pressupostos de la Generalitat. “Amb la mateixa actitud d’ahir -per la Taula del Diàleg-, tornem a seure i debatre i veure si arribem a aquesta unitat”, ha apuntat Torra.

El torn de JxCat

Al seu torn, el portaveu de JxCat, Albert Batet, ha lamentat les “pèssimes condicions” del trasllat dels presos cap a Madrid. Just després, Torra ha asseverat que ja és “impossible” que el judici de l’1-O sigui “just”, de manera que ha fet una crida a “sortir al món” a explicar què està passant i acusar l’Estat. “Ens jutgen a tots, a ells perquè van posar les urnes però també a nosaltres”, ha remarcat el president.

Intervenció del PSC

D’altra banda, el president del PSC-Units, Miquel Iceta, ha preguntat a Torra sobre la reorganització de l’àrea de seguretat institucional que afecta el president del Govern i els expresidents. El líder dels socialistes ha qüestionat que el Govern prioritzi la seguretat ciutadana. A això, Torra ha reiterat el compromís i el suport “explícit” de l’executiu amb els Mossos, així com amb la seguretat de la societat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona