Política

El sobiranisme anuncia manifestacions “massives” el 16-F a Barcelona i al març a Madrid pel judici de l’1-O

Partits, sindicats, i entitats criden a la mobilització i donen suport a la vaga general del 21-F

El 12 de febrer, coincidint amb l’inici del procés, es faran aturades de 10 minuts al migdia davant els centres de treball i “grans mobilitzacions” descentralitzades a la tarda

Els partits, entitats i sindicats han anunciat una “manifestació massiva” per al 16 de febrer a Barcelona “en defensa de la democràcia” i “contra la judicialització de l’exercici de drets fonamentals”. També han convocat una mobilització a Madrid el 16 de març i han donat suport a la vaga del 21 de febrer convocada per la Intersindical-CSC.

En una roda de premsa al Palau Robert, representants de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium, ERC, JxCat, CUP, Catalunya en Comú i sindicats com la I-CSC i la USTEC han presentat les mobilitzacions unitàries contra la causa general de l’1-O. En representació de les diferents sensibilitats del sobiranisme, David Fernández, Anna Sallés, Estel Solé i Martí Anglada, han llegit un manifest “en defensa dels drets civils i polítics i de la democràcia” i han anunciat les diverses mobilitzacions.

El 16 de febrer es farà una gran manifestació a Barcelona que començarà a la plaça d’Espanya i acabarà a la plaça Universitat.

Pel que fa a la mobilització a Madrid, prevista per al 16 de març, a falta de concretar-ne els detalls, els convocants han explicat que “davant l’excepcionalitat del moment” es mobilitzaran juntament “amb el Madrid solidari”.

Sí que han especificat que el 12 de febrer, coincidint amb l’inici del judici, es faran aturades de 10 minuts davant els centres de treball a les 12 hores del migdia. A la tarda hi ha convocades “grans manifestacions” descentralitzades al vespre a Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida i Tortosa, entre altres punts del territori

Les organitzacions presents a l’acte han expressat el seu suport a la vaga general convocada per la Intersindical-CSC per al 21 de febrer. Fernández ha convidat “tots els treballadors” a sumar-se a la convocatòria. L’exdiputat de la CUP ha destacat que calen “totes les sensibilitats contra la repressió”, en referència a la resta de sindicats que no han convocat la vaga. “Necessitem recuperar l’esperit del 3 d’octubre, amb l’híbrid de la vaga general i l’aturada de país”, ha apuntat.

Fernàndez ha recordat que la causa general contra l’1-O “afecta tota la societat” i “jutja la democràcia”.

El manifest que s’ha llegit a l’acte té el suport dels partits i les entitats independentistes, de Catalunya en Comú, la Intersindical-CSC, USTEC, la FEDE-Organitzacions per la Justícia i FAPAC, entre altres organitzacions. Els assistents han assegurat que “no es tracta d’un moviment partidista”, sinó d’“una defensa dels drets civils i polítics”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona