Política

La diputada Jenn Díaz denuncia des del Parlament que va patir violència de gènere en el passat

Una part de la bancada de Cs es queda asseguda als seus escons mentre la resta del parlament ovaciona la diputada d’ERC després de la seva intervenció

La diputada d’ERC, Jenn Díaz, ha fet aquest dijous una defensa de les dones que són agredides aprofitant la seva intervenció al ple del Parlament en què es debatia una moció sobre “les actituds negacionistes que posen en perill els drets de les dones”, presentada per JxCat. Díaz ha anat fent una exposició de denúncies fetes per dones agredides i de sentències contra agressors de dones per explicar la violència que pateixen les dones, sigui a Catalunya o a Espanya, i com socialment encara hi ha gent que les justifica.

En aquest cas, però ha saltat la sorpresa quan la mateixa diputada ha explicat el seu propi cas. Al final de la seva intervenció i visiblement emocionada, ha explicat: “Hola, em dic Jenn Díaz i fa deu anys vaig ser víctima de violència masclista, física i psicològica”.

Tot seguit, els diputats presents a l’hemicicle s’han posat en peu i li han dedicat una sonada ovació. Però no tots han reaccionat de la mateixa manera perquè una part de la bancada de Ciutadans s’ha mantingut asseguda als seus escons. Més tard, la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, que no hi era a l’hemicicle durant la intervenció de Díaz ha acudit fins a l’escó de la republicana, juntament amb el diputat de la formació taronja Jorge Soler, per interessar-se per ella i per traslladar-li el seu suport.

Es dóna la circumstància, que durant la seva intervenció, Díaz havia fet referència a un tuit sexista contra la líder de Cs just abans de reconèixer que ella mateixa en va patir assetjament en el passat. Malgrat això, una part dels diputats de Ciutadans no han tingut cap reacció i s’han mantingut asseguts i sense aplaudir com ha fet la resta dels diputats del Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona