Política

Bosch reclama a Sánchez “coratge polític” per no ser “ostatge” dels que “només agiten la bandera”

El conseller d’Acció Exterior diu que el relator ha de ser una persona “neutral

Afegeix que ha de tenir molta experiència” i “com més internacional millor”

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha reclamat aquest divendres “coratge polític” al president espanyol, Pedro Sánchez, i que no es deixi “arrossegar pels que només agiten la bandera, parlen de traïció” i acusen de “terroristes” als independentistes. El conseller ha assegurat en una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ que el relator ha de ser una persona “neutral i amb molta experiència” i s’ha mostrat partidari de que sigui algú “extern”, “com més internacional millor”. “És de sentit comú”, ha remarcat, avisant Sánchez que no caigui en “l’error històric” d’aliar-se amb PP, Cs i Vox.

Segons Bosch, si el president espanyol “es deixa arrossegar per Vox i els seus socis estarà fent un mal favor a allò que va dir al Tribunal Europeu de Drets Humans que defensava: la democràcia espanyola i la independència judicial”.

De fet, el conseller ha criticat que el president espanyol anés a Estrasburg per defensar la democràcia a Espanya, un fet que ha considerat “insòlit” i “al·lucinant”. Per Bosch, que l’Estat surti a l’exterior a explicar que és una democràcia implica que “el món dubta, perquè si no, no caldria”.

Bosch ha dit que la campanya de “propaganda” del govern espanyol, Espanya Global, no funciona amb la premsa internacional, que l’1-O va cobrir el referèndum des de Catalunya. “No són dues veritats, n’hi ha una: no hi va haver violència per part dels organitzadors, van ser els cossos de seguretat de l’Estat”, ha insistit Bosch, en referència a les acusacions de ‘fake news’ del ministre Josep Borrell sobre el dia del referèndum.

El conseller ha dit que seguirà viatjant arreu d’Europa, i ha mencionat ciutats com París, Brussel·les, Roma o Ginebra com alguns dels seus propers destins. A més, també ha dit que té intenció d’anar als Estats Units més endavant.

Pressupostos

Bosch ha posat en dubte que el govern del PSOE tingui voluntat de pactar els pressupostos amb els independentistes. “No veig voluntat d’asseure’s a la taula a parlar de tot”, ha dit, afirmant que el diputat republicà Joan Tardà els ha avisat que “no el truquen” per parlar dels comptes. “Jo veig, més aviat, una mica de teatre”, ha lamentat Bosch.

Segons el conseller, “el govern espanyol s’ha de moure” i oferir una “solució democràtica” i el fi de la repressió per aconseguir l’aval independentista als comptes, que ha recordat que són la peça legislativa més important d’un executiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona