Política

45.000 persones a Madrid a favor de la unitat d’Espanya

La manifestació ha estat marcada per la presència de banderes espanyoles i cartells de “Colpistes a presó”

El manifest de la concentració ha subratllat que la unitat d’Espanya “no es negocia”

Un total de 45.000 persones, segons la policia espanyola, han acudit aquest diumenge al matí a la Plaza de Colón de Madrid convocats per PP i Ciutadans per demanar a Pedro Sánchez que convoqui eleccions. Ara bé, el recompte difós pels dos partits convocants xifra en 200.000 els assistents a la protesta, a la què també s’hi han sumat formacions d’ultradreta com VOX, la Falange, Hogar Social o España 2000.

La manifestació ha estat marcada per la presència de banderes espanyoles, proclames de “Visca Espanya!” i cartells de “Colpistes a presó”. No hi ha hagut ni pancartes partidistes ni sigles, i el seu manifest ha advertit al govern de Pedro Sánchez que “la unitat nacional no es negocia” i que els espanyols “no estan disposats a tolerar més traïcions, ni concessions”.

“Els esdeveniments dels últims dies suposen una humiliació de l’Estat sense precedents en la nostra vida democràtica”, resa el manifest, llegit pels periodistes Carlos Cuesta, María Claver i Albert Castillón.

En el text, se subratlla que cap govern “està legitimat per negociar amb la sobirania nacional” i que les cessions “intolerables” de Sánchez representen “la renúncia del govern a complir amb la seva obligació de guardar i fer guardar la Constitució”.

Foto final

Hi havia una gran expectació per veure la foto final de la manifestació. L’escenari ha estat el monument al Descobriment i els protagonistes els líders del PP, Ciutadans i Vox. Esvalotats, però no junts. I és que, com res ni ningú podia impedir que Santiago Abascal pugés a aquest escenari, Alberto Rivera i Pablo Casado s’han cuidat molt de no situar-se al costat del líder de Vox. Els tres, però, han estat acollits pel seu públic amb crits de “president, president”.

Des de primera hora del matí han anat arribant a la plaça famílies senceres, moltes procedents d’altres províncies en autobusos que han circulat tota la nit per arribar a Madrid. Com el que ha portat fins a la capital a David. “A veure si canviem les coses, que ja està bé”, ha resumit.

Un viatge, però una mica més curt, que aquest matí feia també el portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, també en autobús, com podia veure’s en el selfie que ha penjat en el seu twitter , per suposat amb la bandera.

I moltes famílies amb nens perquè “des de petits cal fer pàtria”, ha opinat Gema, una votant de Cs que ha acudit sola a la concentració i que lamenta que a Espanya “no tenim un sentiment de pàtria, que és de tots, independentment del color polític”.

Entre els 45.000 o els 200.000 assistents, segons qui els hagi comptat, algunes cares més famoses, com la de l’escriptor Mario Vargas Llosa, o la de Carmen Iglesias, ara directora de la real Acadèmia d’Història, han acompanyat a polítics d’un ampli elenc de partits pròxims als convocants.

Alguns d’aquests polítics s’han atrevit a expressar-se amb la seva pròpia roba, com la secretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, que en la seva samarreta ha estampat: “ No som fatxes, som espanyols ”.

Altres personatges han estat presents, però per carregar contra ells, com el mateix president del govern espanyol, el nom del qual apareixia, per exemple, en senyals de trànsit amb la llegenda: “Stop Sánchez, Eleccions Ja”, i al qual una petita pancarta titllava “d’okupa” i li demanava que se n’anés en “coet”.

També els nom de l’expresident català Carles Puigdemont i el seu successor, Quim Torra, titllats de “colpistes”, han estat en boca de molts. Colpistes, segons els seus detractors, que mereixen presó, com deia la pancarta que algú ha pegat en la peanya de l’estàtua de Blas de Lezo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia