Política

Rivera vol fer del tema de l’“indult” als presos el centre de la campanya

El líder de Ciutadans obre la cursa electoral deixant clar que el tema català marcarà la seva estratègia

Es reivindica com l’“estadista” que necessita

Una campanya espanyola que gravitarà sobre Catalunya i amb el judici als líders independentistes al bell mig de tot. Aquest és el plantejament electoral que es fa Ciutadans i que ahir va deixar clar a Barcelona el que serà el seu cap de cartell, Albert Rivera, en el primer acte de precampanya després de l’anunci d’eleccions. El líder de la formació taronja va avisar la resta de partits que “la pregunta amb què cal anar a les urnes és si el govern que en resulti pensa indultar o no els separatistes”. El mateix Rivera es va encarregar de contestar la pregunta assegurant que des del seu punt de vista caldrà reaccionar a la sentència que imposi el Tribunal Suprem “sense actitud de venjança ni amb impunitat, amb compliment de les condemnes”.

Ciutadans va celebrar l’acte d’ahir a rebuf de la visita que el dia anterior havia fet una delegació de diputats del partit, amb Inés Arrimadas al front, al municipi gironí d’Amer, i que va servir al partit per atiar la bandera del victimisme davant el suposat fustigament que pateixen del món independentista. La visita al poble de Puigdemont va estar curosament preparada per enregistrar-hi un vídeo de marcat to electoralista que va ser difós a través de les xarxes a partir del vespre i que ahir al matí ja tenia milers de vistes. En aquest vídeo, en què es deforma la realitat dels fets que hi van succeir, es mostra una Arrimadas en el paper de defensora de la pàtria i plantant cara al que aparentment sembla un clima de gran hostilitat dels independentistes en contra dels “constitucionalistes”.

En aquest debat de bons contra dolents, espanyols contra “els que volen trencar Espanya”, és on Ciutadans ha deixat clar aquest cap de setmana que pensa centrar la pugna electoral, reprenent el fil de l’argumentari que tan bon rèdit li va donar en les últimes eleccions al Parlament.

Reprenent els fets d’Amer, Rivera no va dubtar en cap moment a equiparar l’ambient que es viu al municipi gironí amb el dels pobles del País Basc dels temps més durs d’ETA. Va assegurar que “hi ha pobles que no es poden trepitjar amb llibertat” a la vegada que equiparava Carles Puigdemont amb el guàrdia civil colpista, Antonio Tejero.

Rivera també va deixar clar que, al marge de tensar la corda amb la qüestió catalana, amb la resta de temes prendrà un aire d’“estadista” i de moderació per aconseguir el votant de centre.

Manuel Valls, el gran absent

Manuel Valls, el candidat a l’alcaldia de Barcelona a qui Ciutadans fa costat, va ser el gran absent en l’acte d’ahir, celebrat en un saló d’un hotel de luxe de la zona del Fòrum de Barcelona. Amb la convocatòria de les eleccions generals, sembla clar que la peça estratègica en què per a Ciutadans s’havia convertit Barcelona ha passat a un segon pla. En l’acte, sí que hi va ser present l’actual cap visible del partit taronja a Barcelona, Carina Mejías.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona