Política

Salt proposa un nou centre educatiu davant La Farga

A l’espai hi ha ara un pàrquing i també una zona de terra

La idea és que s’hi faci una escola o el quart institut

El ple de Salt va aprovar ahir l’inici dels tràmits per a la requalificació d’uns terrenys situats davant de l’escola La Farga, amb l’objectiu d’emplaçar-hi un nou centre educatiu. En una part d’aquest espai hi ha places d’aparcament gratuïtes, a l’aire lliure; mentre que en altres parcel·les que també serien objecte de la modificació, el terra no està pavimentat, sinó que és de sorra i hi ha vegetació. En el pla general d’ordenació urbana (PGOU), aquests terrenys estan considerats com a edificables, destinats a habitatges. L’equip de govern (ERC i IpS-CUP) assenyala que, malgrat que fa temps que estan disponibles per a un ús residencial, no s’ha tirat endavant. S’argumenta, en aquest sentit, que “segurament no farien falta més pisos just en aquesta part de la vila”, que està entre el barri vell i el del Veïnat.

Ahir es va fer l’aprovació inicial de la modificació puntual del PGOU, perquè els terrenys siguin requalificats i passin a ser per ubicar-hi un equipament educatiu. Amb aquest canvi es pretén descongestionar altres centres. ERC, IpS-CUP, el PSC i Canviem Salt van votar a favor de la modificació del PGOU. Els tres regidors no adscrits del PDeCAT, CiU i PxC es van abstenir; i Ciutadans hi va votar en contra. La voluntat de l’Ajuntament és comprar aquests terrenys privats o bé que se’n motivi la seva expropiació per a fer-hi realitat un equipament d’interès públic.

A partir d’aquí, el consistori posaria aquest sòl a disposició del Departament d’Educació, amb la finalitat que hi realitzi el projecte per construir-hi una nova escola o el quart institut. En el supòsit que acabi tirant endavant hi hauria cinc centres en un radi proper: el nou col·legi o institut, l’escola La Farga, la Pompeu Fabra, l’IES Vallvera i l’escola bressol El Lledoner. Paral·lelament, el regidor d’Urbanisme, Àlex Barceló (ERC), va explicar que és l’únic espai del nucli urbà disponible amb aquestes característiques (la modificació comprèn uns 7.500 m², que és la superfície mínima que demana Ensenyament).

Ple sobre el sector sud

El PSC i CiU van presentar ahir al registre una petició perquè se celebri “un ple extraordinari per debatre extensament i en exclusiva el futur del sector sud”, i reclamen a l’equip de govern que es concreti un calendari sobre el desenvolupament d’aquesta zona. El 2016, un 87,6% dels 4.209 saltencs i saltenques que van participar en una consulta popular van votar a favor del desenvolupament urbanístic d’aquesta àrea, on està previst que hi hagi espais residencials, comercials i d’equipaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona