Política

Els líders del PP i de Cs acusen Sánchez de “vendre la nació” i de negociar amb “colpistes”

El president espanyol qualifica Casado de “mentider” i a Rivera de “canviar de vestit” en una sessió de control marcada per les eleccions del 28 d’abril

Sánchez recrimina a Podem que bloquegi el pacte de les pensions

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha protagonitzat aquest dimecres una sessió de control marcada per la convocatòria de les eleccions del 28 d’abril on ha respost les crítiques dels líders del PP i de Cs, Pablo Casado i Albert Rivera, que l’han acusat de “vendre la nació als que la volen destruir”, en paraules de Casado, i d’haver negociat amb els “colpistes”, en les de Rivera. Sánchez, que compareixerà el pròxim dimecres davant el Congrés, ha acusat Casado de “mentider” i de “jaqueter” a Rivera, a qui ha retret que pretengui posar ara un “cordó sanitari” al PSOE però no a Vox.

En aquesta sessió de control amb un marcat component electoral, Sánchez ha fet un balanç “raonable” i “positiu” dels seus vuit mesos de govern en què “s’ha creat ocupació indefinida” i s’ha provat de “redistribuir el creixement econòmic” amb “polítiques socials”. El president espanyol ha promès que si torna a La Moncloa després de les eleccions portarà uns “pressupostos socials” a la cambra.

Una valoració que ha topat amb les crítiques de Pablo Casado i Albert Rivera. Casado l’ha acusat de nou de “vendre la nació als que la volen destruir” i ha assegurat que el president espanyol “hagués acceptat l’autodeterminació” si el Congrés no ho hagués impedit. “Empaqueti el matalàs perquè el traurem de Moncloa en dos mesos” ha sentenciat.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, també ha emplaçat el president espanyol a dir si està disposat a “indultar els colpistes” i ha insistit que la seva formació no donarà suport a un govern del PSOE la pròxima legislatura. “Jo vaig entrar en política perquè no hi hagi presidents com vostè”, ha dit Rivera, perquè “nosaltres formarem un govern que no negociï amb colpistes i no els indulti”.

En la seva resposta a Casado, Sánchez ha acusat el líder del PP de “mentir”. “Vostè insulta i falta perquè no té raons ni arguments per fer oposició”, ha afirmat el president espanyol, que ha assegurat que “a la foto del bloc de la involució de la plaça de Colón no es manifesten contra l’independentisme sinó contra el govern legítim d’Espanya”.

Segons Sánchez, Casado vol una Espanya “on només hi cap ell i els que pensen com ell”, “i no una on hi cabem tots”. “Tan de bo el 28 d’abril la mentida i la crispació surtin de la vida política amb vostè derrotat a les urnes”, ha sentenciat.

En la seva resposta a Rivera, el president espanyol ha acusat el líder de Ciutadans de tenir una concepció de la democràcia “excloent”. “Vostè lidera el canvi de jaqueta permanent”, ha dit, i “després de la foto de Colón deu tenir un armari ple de jaquetes”. “Diumenge va deixar la jaqueta de liberal i se n’ha posat una altra que fa olor de naftalina, la de la dreta”, ha sentenciat.

Crítiques a Podem

Sánchez ha recriminat Units Podem que hagi impedit que tiri endavant un acord per a garantir la sostenibilitat de les pensions en el Pacte de Toledo i li ha demanat una rectificació.

Irene Montero ha acusat Sánchez d’haver portat a Espanya les retallades “per la porta de darrere”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona

Xavier Garcia Albiol, ingressat per una arrítmia

Badalona
regne unit

Sunak anuncia deportacions a Ruanda en deu o dotze setmanes

barcelona