Política

Iceta diu que l’únic acord és entre independentistes i la dreta perquè Sánchez no segueixi a la Moncloa

El primer secretari del PSC avisa Valls que “transversalitat i catalanisme” no és compatible amb anar de la mà de Cs, PP i Vox

Insisteix que l’única via és el diàleg

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que l’únic acord que hi ha és entre els independentistes i la dreta perquè el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no segueixi a la Moncloa. En una entrevista a ‘Antena 3’, Iceta ha argumentat que les dues parts tenen interessos diferents però coincideixen en aquest objectiu perquè “no volen una orientació progressista i se senten incòmodes amb el diàleg que pregona Sánchez”. D’altra banda, Iceta ha retret a Manuel Valls la “contradicció enorme” que suposen les seves intencions i participar a la manifestació de Colón. En aquest sentit, l’ha avisat que “catalanisme i transversalitat” no és compatible amb anar de bracet de PP, Cs i Vox.

En referència al candidat per Barcelona que té el suport de Cs, Manuel Valls, li ha retret que digui que vol practicar un catalanisme integrador i, en canvi, el primer acte al què assisteix és la manifestació de la plaça Colón en la qual PP, Cs i Vox es van “conjurar” perquè el PSOE no seguís governant. Iceta ha augurat a Valls un futur polític “similar” al que va tenir en la política francesa.

De fet, el primer secretari del PSC s’ha referit a la manifestació de la plaça Colón com la plaça d’Orient, emblema del franquisme per celebrar actes de lloança al règim. I és que, segons Iceta, li recorda a allò “d’Espanya una i no 51”. “Els que tenim certa edat aquest tipus de concentració amb banderetes ens recorden determinades coses”, ha afegit.

Preguntat per si és partidari d’un indult dels líders independentistes acusats per l’1-O, Iceta ha respost que s’ha d’esperar la sentència quan hi ha un judici en marxa i ha considerat “absurd” especular què passarà si no hi ha sentència. “Prefigurar una sentència i el que farà després el govern no es l’adequat ni el lògic”, ha afegit.

Pel que fa al diàleg, Iceta ha afirmat que la millor manera de “tombar” el diàleg és dir que no el vols, proposar coses que els altres ja han dit que no acceptaran i embolicar-se en temes procedimentals per evitar que s’iniciï el diàleg. I ha assegurat que en el cas de Catalunya s’han vist aquestes tres variants.

Segons el primer secretari del PSC, la majoria dels catalans no volen la independència i estarien d’acord en un nou pacte d’autogovern. “Els que pensen que el 155 ho resoldria tot que s’han trobat? Eleccions que han tornat a guanyar els independentistes. Quina és la resposta? Que no es voti mai a Catalunya? Que es dissolgui l’autonomia?”, ha preguntat per després insistir que l’única via és es el diàleg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona