Política

la crònica

Els piquets dels CDR de Girona

Centenars d’activistes defensen la vaga davant de multinacionals i grans empreses de la ciutat

El Comitè de Defensa de la República (CDR) de Girona va tornar ahir a sortir al carrer en una jornada reivindicativa. L’estratègia va ser una mica diferent. No per l’hora –ja que la convocatòria va ser com sempre: abans que sortís el sol–, sinó per l’emplaçament. Els activistes del CDR de la ciutat ens tenien acostumats a talls de carreteres, autopistes i línies ferroviàries. Ahir es va optar per una acció de piquet. El punt de trobada va ser a les portes de l’estació del TAV de Girona a dos quarts de set del matí. Era obvi (o no tant) que l’objectiu no seria l’alta velocitat. En tot cas, els Mossos d’Esquadra no ho posarien fàcil, ja que una desena de furgonetes policies blindaven l’accés a l’estació. L’objectiu en van ser molts. El primer, el Palau de Justícia de Girona, que els activistes només van poder veure de lluny. La policia, altre cop, va marcar una línia de seguretat molt àmplia. Així, la reivindicació es va traslladar a un altre lloc.

Agafant una de les artèries principals de la ciutat, el carrer Barcelona, els piquets, comandats pel CDR de Girona, van enfilar a l’esprint camí cap a la seu de La Caixa, a la cruïlla entre el carrer de la Creu i Migdia. Els activistes van ocupar-la durant uns breus minuts i van fer pintades i una encartellada a l’exterior de l’edifici. També van aprofitar per recuperar forces i fer un esmorzar popular amb xocolatada.

Pels volts de les nou del matí, els piquets van tornar a l’accés principal de Girona –carrer Barcelona– i no el van deixar en una bona colla d’hores. Sota el lema Per la República, aturem-ho tot, els manifestants van marxar en direcció al centre comercial El Corte Inglés, tot deixant un rastre de contenidors al mig del carrer, per obstaculitzar el trànsit i el seguiment de prop de quatre furgonetes dels Mossos d’Esquadra. A l’hipermercat, que era tancat i que va obrir un cop van passar, també hi van fer pintades: HiperVox, El capitalisme mata i Reforma laboral, terrorisme d’estat.

Posteriorment, els activistes van continuar el seu camí fins al sector comercial de Mas Gri. Pel mig, els Mossos van fer una mena de càrrega –sense colpejar ningú– per endur-se un carro de la compra que els CDR duien carregat d’ous amb pintura que llançaven contra edificis, com ara la seu de Telefónica. El piquet reivindicatiu es va aturar a les portes del Mercadona, a tocar del carrer Reggio Emilia. La munió de gent, que no va arribar a entrar a l’establiment ni va exercir cap mena de violència, va fer pressió perquè l’establiment tanqués, com finalment va fer. Com també ho va fer el McDonalds, que, en veure que s’acostava el piquet, va tancar les seves portes i les llums amb clients al seu interior.

Amb l’objectiu complert, els manifestants van desfer el camí altre cop pel carrer Barcelona, tallant parcialment el trànsit rodat. Les desenes de persones es van convertir en centenars a mesura que el grup s’acostava al centre de la ciutat. Entre crits reivindicatius, pintades i algun contenidor més tirat pel terra, els piquets es van passejar per la zona comercial del carrer Migdia, Maragall i Santa Clara, i van deixar un rastre de comerços tancats. Abans de sumar-se a la concentració conjunta a la Delegació del Govern català, els activistes van fer parada als jutjats de Girona, fortament blindats pels Mossos.

Un cop més, el CDR de Girona va mostrar una gran capacitat de mobilització, organització i de defensa de la República.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona