Política

Arrimadas, cap de llista de Cs per Barcelona: “Em deixaré la pell perquè Rivera sigui president d’Espanya”

El president de Ciutadans, Albert Rivera, assegura que va “a per totes” amb “la dona més preparada i valenta”

La líder taronja considera que seria de “justícia poètica” que fos Rivera, “un català”, qui encapçali el govern espanyol

La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, ha confirmat aquest dissabte el seu salt a la política espanyola i es presentarà a les primàries per ser cap de llista del partit taronja per Barcelona el 28-A. “Ha arribat el moment de treure Sánchez de la Moncloa. Hem deixaré la pell perquè Albert Rivera sigui el pròxim president del govern espanyol”, ha exclamat Arrimadas en el moment de fer l’anunci, durant un míting conjunt amb Rivera a Madrid.

El líder de la formació ha celebrat que la dona “més preparada i valenta” de la política espanyola sigui al seu costat en la pròxima campanya: “Això vol dir que anem a per totes i que volem governar Espanya. El 28-A hem d’omplir les urnes de vots taronges enviant Sánchez a l’oposició”.

“No conec millor aliada que Arrimadas per guanyar les eleccions i governar Espanya” després del 28 d’abril, ha sentenciat el president de Cs. Rivera ha avançat també que, a més de la dirigent catalana, molts altres se sumaran al projecte nacional de Ciutadans i ha cridat els “decebuts” del PP i PSOE a abonar Ciutadans i donar suport al “carril central” de la política a Espanya.

“Tothom qui defensi els valors constitucionals, aquesta és casa seva”, ha destacat Rivera, que ha assegurat que no vol arribar al poder per a ostentar-lo, sinó per canviar el país. “No m’importa el càrrec, no tinc un manual de resistència”, ha ironitzat.

Arrimadas assegura que les pròximes eleccions generals representen un “moment històric” pel constitucionalisme i treu pit per defensar-lo “allà on és més difícil”. És en aquest context que la líder de Cs a Catalunya aposta per fer un “pas endavant” i s’afegeix al projecte estatal de Rivera, sent cap de llista per Barcelona -haurà de superar unes primàries abans-.

“Tinc la gran responsabilitat de defensar els constitucionalistes catalans, però estic segura que la llibertat i la convivència només arribarà a Catalunya si Cs governa a Espanya”, assegura. En aquest sentit, Arrimadas assegura que seria de “justícia poètica” que fos Rivera, “un català”, qui encapçali el govern que sorgeixi de les eleccions del 28-A.

Durant la seva presentació en ple centre de la capital espanyola, la líder taronja ha assegura que “no és fàcil” ser de Cs a Catalunya i ha rescatat les crítiques recurrents de la formació a la política lingüística o al model educatiu. “Tenim un problema que afecta al cor de la societat, el nacionalisme”.

Arrimadas també ha carregat contra el govern de Pedro Sánchez i el seu diàleg amb el govern de la Generalitat: “Qualsevol regidor de Cs té mes valentia que tot el govern de Sánchez per defensar el constitucionalisme”. Segons la líder de Cs, el PSOE ha “abandonat” els catalans en benefici d’un “separatisme descontrolat”.

I és que, segons Arrimadas, Espanya està travessant un moment “dramàtic” per a la llibertat i la democràcia, i Ciutadans és el partit dels “reptes que semblaven impossibles, però que es van fer realitat”.

Inés Arrimadas va formar part de les llistes de Cs al Parlament de Catalunya l’any 2012 i els següents comicis, els de 2015 i 1017 en va ser ja la cap de llista, després del salt a Madrid del líder de la formació taronja, Albert Rivera, unes passes que ara ella també segueix amb la seva candidatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa descarta ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona