Política

ERC de Figueres proposa un nou ús per a l’antiga presó

Hi volen situar l’Agència d’Innovació i Desenvolupament, els serveis municipals i comarcals d’ocupació i l’oficina del SOC

S’ha pensat per a l’antic mòdul d’administració, paral·lel a la façana

ERC de Figueres va trobar ahir la complicitat del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, a l’hora de presentar la proposta d’un nou ús per a l’antiga presó de Figueres, on es construirà la nova escola Carme Guasch, complementada amb el desenvolupament de la nau central. Ara ERC planteja que la construcció frontal, paral·lela a la façana, on hi havia els serveis administratius del centre penitenciari, es converteixi en un “pol formatiu, ocupacional i de formació” que integri l’Agència d’Innovació i Desenvolupament Local de l’Empordà i els serveis municipals i comarcals d’ocupació i l’Oficina de Treball del SOC. L’objectiu seria sumar esforços i recursos.

L’Agència d’Innovació i Desenvolupament Local de l’Empordà seria un organisme que tindria l’objectiu d’“impulsar el desenvolupament del territori amb criteris de reequilibri social i econòmic des del vessant de la concertació dels recursos públics i privats en benefici de la ciutadania, la innovació, sostenibilitat i la promoció de la competitivitat”.

“Som la segona ciutat de Catalunya amb una taxa d’atur més elevada. Estem 5 punts per sobre de la mitjana catalana (15,4%) i tres punts per sobre de la mitjana de la comarca (13%). La radiografia de la pobresa ens diu que tenim un 47% de gent en risc d’exclusió social amb una societat jove en què falta molta formació”, va manifestar Agnès Lladó.

El número 2, Jesús Quiroga, va afirmar que el desenvolupament de la llei del SOC i de les estratègies territorials “obre” per a la ciutat i la comarca noves perspectives de gestió de les polítiques d’impuls de determinats sectors econòmics que diversificarien l’oferta del territori. “És en aquest punt on serà clau la proposta que fem, l’agència per impulsar la innovació i el desenvolupament local”, va assegurar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona