Política

El govern deplora el negacionisme de Millo sobre la violència policial

Artadi qualifica de “ridícul” acusar l’independentisme de violent

La portaveu descarta un avançament electoral i repta l’oposició a una moció de censura

Negar encara avui la violència policial contra els votants de l’1-O que es va poder veure a tot el món per mitjà de la premsa internacional i que la mateixa Audiència de Barcelona admetia ahir que va ser desproporcionada “traspassa la línia del que és ridícul”, segons va afirmar ahir la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, després de la reunió setmanal de l’executiu. La portaveu del govern va lamentar el negacionisme de l’ex-delegat del govern a Catalunya Enric Millo o de l’ex-secretari d’estat de Seguretat Juan Antonio Nieto, que van declarar al Tribunal Suprem que durant el referèndum no hi va haver càrregues policials, i va ironitzar que ningú de l’anterior govern espanyol “no va donar ordre de res ni sap res”. “Ara com ara, fer un relat negacionista sobre la violència que van exercir la Policía Nacional i la Guàrdia Civil sobre la ciutadania indefensa i pacífica l’1-O, sobre el que s’ha vist a tot el món, és ridícul”, va constatar Artadi, que va retreure al jutge Manuel Marchena que “no hagi permès” veure les imatges durant el judici.

“L’única violència va ser de la Policía Nacional i la Guàrdia Civil, l’únic delicte va ser impedir que la gent votés”, va insistir la portaveu, que va aprofitar per llançar un dard enverinat al ministre d’Afers Estrangers: “Això no ho remunten ni els programes de Josep Borrell a nivell internacional.”

Artadi va recordar que ni la fiscalia ni l’advocacia de l’Estat, quan van interrogar els processats, no van fer “ni un intent” de demostrar la rebel·lió. “Aquesta és l’evidència que no hi ha cap prova, s’han centrat una estona a saber qui és membre de quina entitat, qui parla amb qui i qui es truca amb qui, però no fan ni un intent de justificar el que és injustificable”, va resumir.

D’altra banda, el govern no preveu cap avançament electoral ni tampoc una moció de confiança encara que no s’aprovi el pressupost. Artadi va reptar l’oposició a atrevir-se a presentar una moció de censura per intentar forçar unes eleccions. Tot i la “gran dificultat” per tirar endavant els comptes per la precampanya electoral, la portaveu va rebutjar la possibilitat que Quim Torra faci el mateix que Carles Puigdemont el 2016 després que la CUP li tombés el pressupost. “No tenim aquests escenaris sobre la taula”, va concloure.

El govern no es planteja “en absolut” retirar dels edificis oficials els llaços grocs en suport als presos polítics durant la campanya del 28-A. Ciutadans ha anunciat la presentació d’un escrit a la Generalitat i a l’Ajuntament de Barcelona per exigir-hi la retirada de “simbologia partidista” o, en cas contrari, amenaça d’acudir a la Junta Electoral.

Aprovat el decret llei de l’habitatge

El govern va aprovar ahir el decret llei de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge amb l’objectiu d’incrementar el parc de lloguer, tenir més instruments per combatre l’emergència i els desnonaments i moderar els preus del lloguer dels habitatges lliures, segons el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que espera que abans d’un mes s’haurà convalidat el decret al Parlament. Entre la trentena de mesures que inclou hi ha que les entitats socials es podran beneficiar de les expropiacions d’habitatges buits i que els municipis amb demanda residencial forta impulsin, abans de dos anys, la construcció d’habitatges de protecció pública en solars disponibles per destinar-los prioritàriament al lloguer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona