Política

Poble Lliure defensa que la CUP es presenti a les eleccions espanyoles del 28-A

L’organització independentista considera que cal “una alternativa electoral” que representi el vot “sòlid i útil per la ruptura”

Insta el partit anticapitalista a articular una candidatura “el més àmplia possible”

Poble Lliure, una de les organitzacions de l’esquerra independentista que integra la CUP, aposta perquè el partit anticapitalista es presenti a les eleccions al Parlament espanyol del proper 28 d’abril amb una candidatura “el més àmplia possible”.

En un comunicat difós aquest dissabte , el dia abans que la CUP decideixi en Consell Polític la seva participació a les eleccions espanyoles, Poble Lliure defensa la necessitat d’una “alternativa electoral” per a les “desenes de milers de catalanes i catalans” que volen “emetre un vot sòlid i útil per la ruptura”. “Un vot que serveixi per denunciar públicament el caràcter autoritari de l’Estat i per fer del reconeixement del dret a l’autodeterminació, de la fi de la repressió i l’ocupació i de la defensa dels drets socials i la igualtat elements centrals de l’acció política”, subratlla la nota.

Al seu parer, els altres partits que “pretenen representar l’independentisme” adopten sovint “una praxi i un discurs reformista totalment inviable en un estat espanyol en plena deriva autoritària”. Per l’organització independentista, això contrasta amb els “nivells de consciència i mobilització en termes de ruptura democràtica respecte el règim monàrquic espanyol i en favor de la construcció d’una República” que “el poble català ha mostrat en els darrers mesos”.

Per aquest motiu, creu que “la CUP hauria d’assumir el repte d’articular una candidatura el més àmplia possible que agrupi el màxim de persones, col·lectius i sectors socials compromesos en la construcció republicana”. Segons Poble Lliure, aquesta és una “alternativa que el poble reclama” i que sinó la lidera la CUP acabarà fent-se “igualment”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona