Política

El PDeCAT inclou Reñé en la comissió que l’investigarà

La Diputació de Lleida posa en marxa un ens intern que investigarà la gestió de l’expresident

ERC en critica el nomenament i qüestiona l’eficàcia de la investigació

L’expresident de la Diputació de Lleida Joan Reñé formarà part de la comissió informativa creada per la institució sobre el cas Boreas, que investiga el mateix Reñé i 23 persones més per presumptes irregularitats en l’adjudicació d’obra pública. Reñé va ser detingut l’octubre passat en el transcurs d’una macrooperació policial i va ser acusat de formar part d’una trama de finançament il·legal de l’antiga CDC.

La inclusió de l’expresident de la Diputació en la comissió la va decidir el grup del PDeCAT a l’ens supramunicipal en una reunió celebrada dilluns al vespre, després que Reñé hagués sol·licitat formar-ne part. La comissió va ser creada a proposta d’ERC, que ahir va criticar la decisió del PDeCAT.

La comissió estarà integrada per set diputats del PDeCAT, tres d’ERC, un del PSC, un d’Unitat d’Aran, un de Cs, un de la CUP i un del PPC. Durant la sessió plenària de la Diputació en què es va acordar crear la comissió, Joan Reñé va criticar la decisió, però va expressar la seva voluntat de formar-ne part per poder aportar el seu punt de vista sobre el cas de primera mà. Tot i això, en la darrera sessió plenària, la presidenta de la Diputació lleidatana, Rosa Maria Perelló, va assenyalar que, al seu parer, Reñé no hauria de formar part de la comissió, però va manifestar que la decisió la prendria el grup del PDeCAT de manera “consensuada”.

Per la seva banda, el portaveu del grup d’ERC, Jaume Gilabert, va criticar la decisió del PDeCAT assegurant que, amb la presència de l’expresident, la comissió “neix viciada des del primer dia”. Gilabert va considerar que el PDeCAT ha deixat clar que no vol que “aquesta comissió tingui cap utilitat”. Per part dels republicans, formaran part de la comissió Joan Talarn, Ignasi Comella i el mateix Gilabert.

Escorcoll a Almacelles

D’altra banda, la Guàrdia Civil va entrar ahir al consistori d’Almacelles i al museu del municipi per investigar un cas de presumptes contractacions irregulars. L’Ajuntament va explicar a través de Twitter que els agents portaven una ordre per obtenir informació sobre diversos expedients antics. Així mateix, va indicar que estava “col·laborant des del primer moment” i que “ho continuarà fent perquè la justícia faci la seva feina”. El cas l’investiga el jutjat d’instrucció número 3 de Lleida, que va ordenar aquestes diligències després de rebre una querella de la fiscalia. Les diligències han estat declarades secretes.

Detingut l’exalcalde de Deltebre

Els Mossos van irrompre ahir al matí al consistori de Deltebre per portar a terme una operació anticorrupció en la qual es va detenir, entre d’altres, l’exalcalde del municipi Gervasi Aspa (ERC) i el secretari municipal. Tots dos van ser posats en llibertat al cap de poques hores, després de prestar declaració en seu policial, encara que continuen com a investigats en la causa en espera de ser citats pel jutge. Tan bon punt en va tenir coneixement, ERC va suspendre Aspa de militància i va obrir un expedient informatiu. Deltebre és governada avui pel PDeCAT.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona