Política

Alberto Mas Vilà

Candidat del PP a l'alcaldia de Calonge i Sant Antoni

“En un món perfecte votaríem l’alcalde més capaç”

“Són les municipals més polititzades”

“Des de l’Ajuntament no pretenem arreglar el caos que s’ha apoderat de Catalunya”

Economista barceloní de 55 anys, la majoria del temps professional l’ha dedicat a viatjar. El càncer li ho va fer replantejar tot i ara viu a Calonge, on ha guanyat qualitat de vida.

Malgrat parlar un català perfecte, Alberto Mas demana fer l’entrevista “en espanyol”.

Per què en castellà si domina el català? A més, tindré doble feina ja que l’hauré de traduir.
Jo espero que siguis bilingüe, per tant no tindràs cap problema.
És el primer cop que es presenta a unes eleccions?
El meu pas a la política el vaig fer el setembre del 2017, arran dels esdeveniments que estaven succeint al Parlament i amb tots els problemes que estàvem vivint a Catalunya i a la resta d’Espanya. Davant d’aquests fets, i per vergonya davant del meu fill perquè no podia ser aliè al que estava passant, em vaig afiliar al PP i vaig col·laborar amb ells per a les eleccions autonòmiques del 2017. Des de llavors que estic treballant pel PP i ara m’he decidit a presentar la meva candidatura a l’alcaldia de Calonge.
A les municipals del 2015 el PP va obtenir un regidor. Quin objectiu es marca enguany?
A les generals del 2016 vam aconseguir 442 vots i a les autonòmiques del 2017 van caure fins a 150. Calculo que per tenir possibilitats i tenir representativitat a l’Ajuntament necessitem uns 200 vots i escaig. Cal recollir tot el vot que hem tingut històricament i poder situar-hi com a mínim dos regidors.
Parli’m del seu equip.
Les llistes no estan tancades, i per tant encara preferim no fer públic cap nom.
Com valora la tasca de Joan Pons, que va ser l’únic regidor del PP el 2015 però que va passar a ser no adscrit pels fets de l’1-O?
Pons va actuar amb consciència de la manera que va actuar i soc un ferm defensor de la llibertat individual de totes les persones. Encara que jo no estic d’acord amb la seva decisió, defenso que ell tingués la llibertat de prendre la decisió que va prendre. El que no faré és jutjar-lo. Jo als ciutadans els vull transmetre la meva idea de futur.
I quina és aquesta idea de futur?
En el cas concret de Calonge, estem a l’entorn de 13.000 persones empadronades i un pressupost de 21 milions d’euros. Això vol dir que cada calongí gasta a l’Ajuntament 135 euros. És excessiu. Per tant, el principal objectiu és abaixar els impostos al màxim. Hi ha recorregut. Cal reorganització perquè el personal que tenim és d’un municipi de 25.000 persones, i un pressupost d’un ajuntament molt més gran. Els diners estan mal repartits i es cometen situacions dantesques com el cas de la guingueta de Can Cristus.
A hores d’ara ja té clar amb qui pactaria i amb qui no?
Val a dir que estem parlant de polítiques municipals. Arribar a un acord amb la CUP és altament improbable. Ara bé, en polítiques i situacions concretes, al PP sempre hem volgut arribar a acords que ajudin la ciutadania. Un clar exemple és la feina que ha fet la regidora del PP a Girona, Concepció Veray; malgrat tenir posicions molt allunyades amb l’alcaldessa, Marta Madrenas, els pressupostos de la ciutat van poder tirar endavant.
Fa quatre anys el PP havia facilitat l’alcaldia de Jordi Soler. Si es torna a repetir l’escenari, què farà?
Quan arribi el moment, ja ho veurem. Ara parlar de futur és complicat. Per a polítiques concretes, ja estic obert, i podríem tenir bona sintonia en temes econòmics. Ara bé, políticament la distància que ens separa és molt gran. En tot cas, des de l’Ajuntament no pretenem arreglar el caos que s’ha apoderat de Catalunya. Hem de lluitar perquè els ciutadans tinguin millor qualitat de vida.
Seran unes eleccions molt polititzades en l’àmbit nacional?
En un món perfecte caldria votar l’alcalde més capaç, això passa en un món de fantasia. La realitat és la que és. Vivim en un moment de crispació molt alta i en què les idees contraposades inunden els partits polítics. A partir d’aquí, és ingenu pensar que aquestes seran unes eleccions únicament municipals. A més, també hi ha les europees el mateix dia. Per tant, seran unes municipals més polititzades que mai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona