Política

JOSÉ ANTONIO BERMÚDEZ

Cap de llista de Vidreres per Tothom

“En l’aigua ho vèiem tot molt fet i decidit”

“Per subministrar aigua a l’empresa es van posar diners públics”

“L’alcalde és treballador, però no ha admès el debat i la crítica”

Bermúdez va treballar durant setze anys en la brigada de l’Ajuntament de Vidreres. Autònom, ara té un negoci de recollida de residus a Lloret de Mar.

José Antonio Bermúdez, nascut a Vidreres fa 48 anys, va entrar a l’Ajuntament en fa quatre (240 vots i un 7,8% dels avals dels votants), però no va arribar a agafar l’acta per raons laborals. Ara, es torna a presentar.

Vostè era l’alcaldable de Vidreres per Tothom el 2015 i va ser escollit regidor. Per què no va entrar?
No vaig arribar a fer de regidor, és cert. Feia uns anys que negociava agafar un petit negoci a Lloret. La família es volia jubilar, però pel traspàs i la documentació es va allargar i, en el moment d’agafar l’acta de regidor, no tenia lligada la feina. Vaig haver de renunciar-hi, i tota la gent del grup va decidir que entrés la número 2, l’Elena [Valverde].
Com valora la feina que han fet amb un regidor [de 13]?
Hem fet bona feina i hem donat suport a projectes que ens semblaven interessants i que ja dúiem en el programa, com ara la segona fase de la renovació del nucli antic i la conversió de vigilants en policies municipals. Hem col·laborat en petites coses que duia en Jordi [Camps] als plens. Hem votat en contra quan no ho vèiem clar o ens hem abstingut molts cops.
Què li han semblat els quatre anys de majoria absoluta de Camps?
En Jordi ha fet coses bones, és treballador i s’hi dedica, però ha tingut una falta de respecte molt gran cap a l’oposició. No ha admès el debat polític i la crítica. L’alcalde és una persona una mica autoritària.
Es refereix a la gestió de l’aigua? Va anar a vostè a denunciar-ho al Seprona de la Guàrdia Civil. Per què?
El gener del 2017, ho vam fer perquè se’ns negava tot, qualsevol informació als escrits que entràvem a l’Ajuntament. Ens negaven al·legacions als acords de ple. En les reunions amb els tècnics, no aclarien moltes de les coses que preguntàvem. Ho vèiem tot molt fet i molt decidit. Fèiem la reunió perquè es digués que s’havia fet i que s’havia obert la participació. [La Guàrdia Civil ha investigat el cas i un jutgessa vol aclarir si Camps i els responsables de Rec Madral i Riera de Cabanyes han incorregut en delictes contra els recursos naturals i el medi ambient, prevaricació administrativa, tràfic d’influències, malversació de cabals públics i alçament de béns.]
Quan preguntaven les coses, consideren que no se’ls responia?
Els tècnics ens deien que no tenien coneixement dels assumptes, o que eren coses de què no tenien informació, o que havien treballat sobre una cosa que l’Ajuntament els havia donat. Vèiem que era tot molt preparat. Sobre la municipalització del servei de l’aigua, una cosa que ens va fer rumiar molt va ser que, en l’anterior mandat [i amb CiU governant en solitari], moltes coses s’aprovaven sense passar per ple; no n’hi havia l’obligació. Això ens va fer sospitar. A més, vam estar tres anys sense pressupost i es prorrogava.
I què ha passat aquest mandat?
En aquest, en el primer pressupost que es va aprovar, la nostra sorpresa va ser que no hi havia cap partida sobre l’aigua. La primera gran partida, de més d’un milió d’euros, va ser sobre l’enllumenat públic de Mas Flassià. Fa tres anys que estem treballant en la municipalització i en el pressupost no hi havia res.
Quin és el problema que hi veu? Suposadament es dona un tracte de favor a l’empresa que ho gestiona?
La clau va ser que l’empresa [Rec Madral] va entrar un escrit dient que no podia subministrar aigua a les urbanitzacions perquè no en tenia. Aquí vam veure clarament que, ja que estàvem treballant en la municipalització, havíem de reclamar que se li expropiés o demanar al jutjat que l’Ajuntament dugués la gestió directa perquè aquest senyor no tenia mitjans. I ens ho estava dient per escrit. La nostra sorpresa va ser que es van posar diners públics i es va fer un contracte amb Caldes de Malavella per comprar aigua [al consistori] i donar-la a l’empresa [...].
Què ofereix Vidreres per Tothom?
Apostarem per dur la gestió directa de serveis com ara l’aigua o les escombraries. Això farà estalviar diners a l’Ajuntament i reduirem l’endeutament municipal. Creiem que Vidreres hauria de tenir una piscina coberta i treballar per tenir un centre d’educació especial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona