Política

Sílvia Romero (ERC) vol un govern “més republicà” per a Sant Feliu

La cap de llista d’ERC a Sant Feliu de Guíxols, Sílvia Romero, va esbossar ahir algunes de les propostes per a les eleccions del maig, entre les quals una “ciutat oberta al mar”, tot prenent la reforma del passeig Rius i Calvet com el “primer pas dels segurament molts que caldrà fer en els pròxims anys”. Romero, que al 2015 va formar part de la llista de TSF, va agrair la feina feta pel fins ara portaveu, Jordi Vilà, al govern i l’oposició, i li va reconèixer l’aposta, aquest mandat, per governar amb TSF i el PSC en detriment de CiU per tirar endavant grans projectes, tot i els “dubtes” i crítiques que van aixecar.

Romero, que va estar acompanyada pels diputats Anna Caula i Sergi Sabrià en la seva presentació a la Casa Irla, també va defensar la continuïtat del pacte de govern passat l’1-O per “responsabilitat i per mantenir el color sobiranista” de l’executiu. Amb tot, va llançar un avís: “Ara tenim un govern més monàrquic i ens n’agradaria un de més republicà.” En l’acte, l'exdirector de la Casa Irla, patró de la fundació de l'expresident i històric d'ERC al municipi, Joan Casamitjana, va recordar la figura de l’alcalde d’ERC Francesc Campà, del qual avui farà 80 anys que va ser afusellat després de l’entrada de les tropes franquistes a la ciutat.La cap de llista ha destacat l’experiència de govern que han assolit aquest mandat i les aportacions en clau cultural –pel que fa al projecte del Thyssen, el festival Porta Ferrada o l’entrada en el circuit teatral del Temporada Alta, a més dels canvis en festes i el carnaval–. També en educació, va destacar el projecte de ciutat educadora, més enllà dels centres docents.

Esquerra encara no presenta la llista, però aquesta setmana l’alcaldable ha anunciat les incorporacions de Jordi Cambronero i Jordi Perich a la candidatura pel 26-M.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona