Política

Trump signa el veto a la resolució del Congrés contra el seu decret d’emergència nacional

El president dels Estats Units apel·la al suport aclaparant dels seus electors tot i menysprea el vot de les dues cambres

Insisteix que cal aixecar el mur per aturar el que ha qualificat d’“invasió”

El president d’Estats Units, Donald Trump, ha signat aquest divendres el veto a la resolució aprovada pel Congrés que insta la Casa Blanca a desactivar la declaració d’emergència nacional que va decretar al febrer per finançar la construcció del mur fronter amb Mèxic.

“Avui veto aquesta resolució. El Congrés té la llibertat d’aprovar-la i jo tinc l’obligació de vetar-la”, ha expressat Trump instants abans de rubricar el document al Despatx Oval de la Casa Blanca.

Trump ha defensat que té l’“aclaparant” suport dels votants republicans. Segons ell, tant el Senat com la Càmera de Representants, que va aprovar de manera unànime aquesta resolució la setmana passada, han emès un vot “contrari a la realitat”.

El president nord-americà ha tornat a insistir en la necessitat d’ampliar el mur que separa Estats Units de Mèxic a causa, segons ell, de la quantitat “de criminals” que entren per la frontera sud del país. Una situació que ha tornat a qualificar d’“invasió”. “La gent odia la paraula invasió, però això és el que és”, va remarcat.

La resolució va passar a la Casa Blanca després de ser aprovada aquest dijous per la Cambra alta en una votació de 59 vots a favor i 41 en contra, en la qual dotze senadors republicans van donar suport la moció.

Davant la impossibilitat que el Congrés aprovés els fons que volia per al projecte del mur, Trump va signar el passat 15 de febrer una declaració d’emergència nacional, una mesura extraordinària que permet als presidents accedir temporalment a una potestat especial per fer front a una crisi.

Per aquest motiu, el va assegurar que es podria evitar que aquesta situació si els legisladors canviaven de posició a l’hora de pactar el proper pressupost federal: “En quinze minuts podríem aconseguir un acord”, va afirmar.

Amb l’emergència nacional, Trump pretén reunir 6.600 milions de dòlars desviats de diferents partides ja aprovades pel Congrés, que se sumarien a altres 1.375 atorgats pel poder legislatiu per construir el mur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País Basc

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts