Política

JxCat descarta pactar amb els comuns a Barcelona

Presenten Ferran Mascarell, que anirà de número quatre de la llista, amb Elsa Artadi i Neus Munté

Asseguren que un acord amb ERC igual com el que tenen al govern de Catalunya és vàlid

Junts per Catalunya aposta per un canvi a Barcelona. És per això que descarten un pacte amb Barcelona en Comú, tal com va explicar ahir Elsa Artadi, número dos de la llista encapçalada per Joaquim Forn, durant la presentació de Ferran Mascarell, que ocuparà el número quatre de la candidatura, acompanyat també de Neus Munté, que anirà en el número tres.

Els tres representants de JxCat van posar amb un cartell amb la foto de Quim Forn i el lema “Barcelona al centre de tot” i van destacar la importància del cap de llista, amb qui Artadi va explicar que estan en contacte diàriament. La número dos de JxCat a l’alcaldia de Barcelona va explicitar la voluntat del “rigor pel lideratge i per tirar endavant una ciutat per les persones”. Tot i que no van voler detallar qui més formarà part de la llista, Neus Munté va remarcar que els pròxims dies hi haurà anuncis de noves incorporacions “per arribar allà on en Quim no pugui per la seva injusta posició de pres polític”. Tots tres van deixar clara la voluntat d’afegir perfils diferents a la candidatura de JxCat.

El delegat del govern a Madrid, Ferran Mascarell, que feia alguns mesos que postulava l’alcaldia, va destacar la seva satisfacció per formar part del projecte per aconseguir una Barcelona “amb més democràcia, més justícia, més paritat i més benestar”. “Les persones s’han de posar al servei de les idees i nosaltres tenim idees per fer d’aquesta una de les millors ciutats del món”, va assegurar Mascarell. Artadi va valorar l’experiència de Mascarell com a conseller i com a regidor a l’Ajuntament de Barcelona, on va formar part del PSC.

Interrogats per la possibilitat d’arribar a pactes amb altres forces, Artadi va valorar el pacte existent al govern català amb ERC i va recordar que l’aposta de Junts pel Sí a les anteriors eleccions al Parlament de Catalunya era la mateixa estabilitat que venia de governs anteriors i la que hi ha ara al govern amb Junts x Catalunya i ERC. “La majoria és aquí i no entenem per què el govern de la capital de Catalunya ha de ser diferent de la fórmula amb la que governem Catalunya des del 2012”, va explicar l’encara consellera de la Presidència. És per això que va descartar rotundament els possibles pactes amb els comuns. “Un futur govern amb els comuns no és un canvi per a la ciutat”, va concloure.

LA FRASE

Un futur govern amb els comuns no és un canvi per a la ciutat
Elsa Artadi
número 2 de la llista de Jxcat a l’alcaldia de barcelona

Remodelació aquesta setmana

La remodelació del govern de la Generalitat provocat per la sortida de les conselleres Laura Borràs, que anirà de número dos a les llistes al Congrès, i d’Elsa Artadi, que ocupa el número dos a la llista per l’alcaldia de Barcelona, es farà aquesta setmana o, a tot estirar, a principis de la vinent. Així ho va explicar ahir Artadi, que va assegurar que no tenia constància que la remodelació pogués anar més enllà de les dues conselleres que pleguen. “De la part que depèn dels nostres socis de govern no ens han confirmat que hi hagi canvis”, va assegurar referint-se a les conselleries amb titulars d’ERC. La consellera de Presidència no va voler avançar cap nom i va explicar que els canvis corresponen al president de la Generalitat, Quim Torra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona