Política

Queda en llibertat el dirigent de l’ANC detingut

Després de passar la nit a la comissaria, el jutjat de Madrid va deixar ahir Alemany en llibertat provisional sense càrrecs

Jordi Alemany, el membre del secretariat nacional de l’ANC que va ser detingut dissabte a Madrid, va quedar ahir en llibertat provisional sense càrrecs. La Policía Nacional el va arrestar al costat de l’escenari que l’Assemblea estava muntant amb motiu de la manifestació a favor del dret a l’autodeterminació de Catalunya, que va tenir lloc a la capital espanyola. Després de passar la nit de dissabte a diumenge a la comissaria, Alemany va ser traslladat ahir al jutjat de guàrdia, a la plaça de Castella. Un cop el jutge va decretar la seva posada en llibertat, va ser rebut a la seva sortida per la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i pel vicepresident, Pep Cruanyes, que li van traslladar tot el seu suport.

El jutge de guàrdia de Madrid va indicar al membre del secretariat nacional de l’ANC que s’ha de presentar demà al jutjat d’instrucció 4 de Girona. És el primer investigat que va ser citat per aquest jutjat gironí per les mobilitzacions que hi va haver durant l’aniversari del referèndum de l’1-O. Alemany no es va presentar a declarar, el 7 de març, i el jutge va ordenar que fos arrestat i conduït al jutjat. D’altra banda, la candidata d’ERC a l’alcaldia d’Olot, Anna Barnadas, va denunciar que 3 joves amb simbologia feixista la van insultar i van estirar-li una bufanda groga dins el metro de Madrid, quan es dirigia a la manifestació. Barnadas va explicar a l’ACN que hi havia grups repartits en diferents línies del metro que es dedicaven a intimidar els manifestants independentistes. En el seu cas, va haver de canviar de comboi per evitar que els incidents anessin a més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

França convida Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona
Bèlgica

Prohibeixen una “cimera” de la ultradreta europea a Brussel·les

Barcelona
política

La Junta Electoral de Girona proclama 15 candidatures i n’exclou una

girona