Política

Torra manté la pancarta amb el llaç groc a la Generalitat

El president de la Generalitat defensa, segons Artadi, que es tracta de “preservar la llibertat d’expressió

Es compromet a seguir les recomanacions del Síndic de Greuges

El president català, Quim Torra, s’ha negat aquest dimarts a donar l’ordre de retirar del balcó del Palau de la Generalitat el cartell sobre els presos polítics que inclou un llaç groc, a escasses hores que expiri el termini que li va donar la Junta Electoral Central.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha assegurat que Torra, durant la reunió de l’executiu, ha comunicat la seva decisió de “mantenir la pancarta al balcó” del Palau, perquè entén que això és “preservar la llibertat d’expressió”.

A la vegada, Torra ha demanat un informe als serveis jurídics de la Generalitat i s’ha compromès a seguir les recomanacions que li doni el Síndic de Greuges en un altra informe que també li ha sol·licitat.

La Junta Electoral Central (JEC) va llançar aquest dilluns a la tarda un ultimàtum a Torra en donar-li un nou termini de 24 hores perquè retiri dels edificis de la Generalitat els llaços grocs i les estelades, advertint-li que si no ho fa podria incórrer en responsabilitats penals. Artadi, en la seva última roda de premsa com a consellera i portaveu abans que abandoni el Govern per ser candidata de JxCat al consistori de Barcelona, ha assegurat que la decisió sobre el cartell del balcó del Palau de la Generalitat és de Torra i ha precisat que no hi ha hagut “discrepància” per part dels consellers durant la reunió de l’executiu.

En qualsevol cas, Torra “no ha donat cap ordre” als consellers ni als funcionaris sobre el que han de fer, deixant que cadascú actuï amb “llibertat”.

Tot i que Artadi ha assegurat que, pel que fa a les seus centrals dels departaments de la Generalitat -que són competència directa de cada conseller-, s’abordarà l’assumpte de manera coordinada, per evitar donar una imatge “de no unanimitat del Govern”. Així, ha garantit que al final “les tretze seus dels tretze departaments -de la Generalitat- actuaran de la mateixa manera” i ha asseverat que, en aquest moment, no s’han retirat els llaços.

Un cas diferent és si hi ha un requeriment de la JEC a un funcionari relatiu a alguna seu de serveis territorials, situació en la qual Torra no demanarà mantenir els llaços, perquè no vol posar “en risc” treballadors públics.

La consellera ha remarcat que Torra no està d’acord amb la instància de la JEC, el mateix organisme que, ha dit, “diu que no hi ha presos polítics però que li molesta que ens expressem sobre els presos”.

En aquest context, el president català ha enviat un nou escrit a la JEC per manifestar el seu desacord i per informar-lo que demanarà consell al Síndic de Greuges.

Artadi ha asseverat que Torra, com el conjunt del Govern, seguiran la recomanació que li doni el defensor del poble català, fins i tot si no està d’acord amb ella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona
SANT MARTÍ VELL

Torrentà (ERC) posa en valor la feina del Govern amb els micropobles

SANT MARTÍ VELL

Puja del 14% de l’aigua i rescat del pàrquing de la plaça del Doctor Robert

SABADELL