Política

La Moncloa avisa que els Mossos hauran de treure els llaços grocs si la JEC n’ordena la retirada

La Delegació del govern espanyol a Catalunya certificarà l’incompliment de Torra a la Junta Electoral Central a partir de les tres de la tarda

L’executiu de Sánchez deixa en mans de l’autoritat electoral la decisió sobre els passos següents a donar

L’executiu espanyol ha reaccionat aquest dimarts a la decisió del govern de Joaquim Torra de no retirar encara els llaços grocs de les façanes dels edificis de la Generalitat a l’espera que es manifesti el Síndic de Greuges, malgrat que ja ha expirat el termini de 24 hores que va establir la Junta electoral Central (JEC).

En un comunicat, la Moncloa avança que la Delegació del govern espanyol informarà a la Junta a partir de les tres de la tarda sobre “el grau de compliment de la seva ordre de retirar llaços grocs als edificis públics que depenen de la Generalitat de Catalunya”.

Segons l’equip del president espanyol, ho farà al llarg de la tarda i a partir d’aquest moment “totes les institucions queden a disposició del que determini la JEC ”, que és competent en la qüestió tan si porta els fets a la Fiscalia com “si ordena al cos de seguretat competent el compliment de la instrucció de retirar els llaços”. En aquest cas, adverteix, “serien els Mossos d’Esquadra els encarregats d’aquesta funció”.

L’executiu espanyol remarca que la instrucció que té la Delegació del govern “és estrictament aquesta: informar a la JEC, i ho farà així amb un escrit i una sèrie de fotografies dels edificis públics més representatius que depenen de la Generalitat”.

El govern de Pedro Sánchez evita d’aquesta manera actuar en la línia del que li han reclamat aquest dimarts els líders del PP i de Cs, que han instat la Moncloa a ordenar directament a la Policia o a la delegació del govern espanyol a Catalunya que retiri els llaços grocs.

En aquest sentit, la Moncloa recorda que la JEC és l’únic òrgan competent per donar els següents passos, tan si decideix remetre els fets a la Fiscalia com si ordena al cos de seguretat competent el compliment de la seva instrucció de retirar els llaços, i “en aquest cas serien els Mossos d’Esquadra els encarregats d’aquests funció”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona