Política

La pancarta pels presos a Figueres, a un edifici privat

L’alcalde la fa retirar del balcó municipal però acorda amb veïns el trasllat a una finca de la plaça

A Platja d’Aro l’han tret

L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, va optar ahir finalment per retirar la pancarta del balcó de l’ajuntament, per satisfer el mandat de la Junta Electoral de zona que instava a treure llaços grocs, pancartes i estelades dels ajuntaments de la comarca. Masquef va fer treure al matí la pancarta penjada al balcó on es llegia escrit en anglès “l’autodeterminació és un dret, no un crim” i va comunicar que es penjaria en un altre espai, en aquest cas privat, que dona a la mateixa plaça de l’Ajuntament. El regidor de Cs Héctor Amelló va penjar a Twitter a primera hora de la tarda dues fotografies del balcó de l’ajuntament, una amb pancarta i una altra sense, juntament amb un text, en castellà, en què es preguntava: “Amb quin Figueres et quedes? A dalt, no es respecta la neutralitat de l’espai públic i de les institucions i no es respecta tots els ciutadans i, a sota, es respecta la Constitució, la llei, l’estat de dret i està al servei de tots els ciutadans.”

L’Ajuntament del Port de la Selva, per altra banda, ja ha presentat un recurs contra l’acord de la Junta Electoral, tal com va comunicar dimarts el seu alcalde, Josep Maria Cervera, perquè considera que hi falta “motivació” i “concreció”. Això és el mateix que farà el de Castelló d’Empúries. En aquest consistori, hi ha una pancarta de suport als presos, llaços grocs i una estelada. El seu alcalde, Salvi Güell, va avançar ahir a l’agència ACN que argumentaran els mateixos motius que han al·legat el Port de la Selva, Girona i Salt.

A Platja d’Aro acaten l’ordre

En una altra població on divendres van rebre el decret de la Junta Electoral de zona, Castell-Platja d’Aro, l’alcalde, Joan Giraut, i la resta d’edils del grup de CiU han optat per acatar l’ordre i retirar la pancarta i la resta d’elements que es puguin considerar reivindicatius. Giraut justificava que “la pancarta continua a punt per tornar-se a penjar, o passades les eleccions o si els recursos prosperen i s’aixeca la prohibició”, però veu difícil “lluitar contra una maquinària engegada i que no s’atura”, va dir referint-se als poders judicials. Des del PSC, socis de govern, no veuen malament retirar els emblemes, que no penjarien però que, com a part del govern, toleraven.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia