Política

El govern “seguirà les recomanacions” del Síndic sobre els llaços grocs

El president de la Generalitat no donarà cap ordre com li demana la JEC però farà cas de la resolució de la Sindicatura sobre la retirada “excepcional” dels símbols

Torra apunta que es mantindrà “un respecte ple a la llibertat d’expressió”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que el govern “seguirà les recomanacions” del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, en relació amb els llaços grocs i estelades als edificis públics i despenjarà la pancarta de la façana de Palau de la Generalitat. Ribó ha aconsellat a Torra que adopti l’acord de la Junta Electoral Central (JEC) i retiri el símbols de “forma excepcional” durant el període electoral.

Unes quatre hores després de rebre els aclariments del Síndic a la seva consulta, Torra ha emès un comunicat on subratlla els seu “respecte a la institució de la Sindicatura de Greuges, com a organisme independent i propi de Catalunya”.

Torra reitera que el govern “no dona ni donarà cap ordre” com li havia exigit la JEC però recorda que l’executiu es va comprometre dimarts a seguir, “més enllà de la seva voluntat política” les indicacions de la Sindicatura de Greuges. Una cosa que pensa fer tot “mantenint un respecte ple a la llibertat d’expressió”.

En aquest sentit, Torra expressa el seu “convenciment, d’acord amb allò que va expressar el Parlament de Catalunya, que els llaços grocs no són un símbol partidista”. “Els llaços grocs, a Catalunya i arreu del món, són un símbol de record i reconeixement amb aquelles persones injustament allunyades de la seva societat”, afirma.

El cap del govern català “referma el seu compromís amb la llibertat d’expressió en l’espai públic”, que al seu parer, “ no ha de ser neutral, sinó lliure”.

Segons fonts del govern citades per l’ACN, s’estudien diverses opcions per mantenir la reivindicació amb altres símbols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA