Política

Álvarez de Toledo titlla de xenòfobs dos milions de catalans

La candidata de Casado s’estrena a Catalunya amb el propòsit d’ampliar-hi la base del constitucionalisme

L’estrena a Catalunya de la paracaigudista candidata del PP per Barcelona a les eleccions espanyoles no va defraudar. Cayetana Álvarez de Toledo va visitar ahir la capital i va acusar dos milions de catalans independentistes de xenòfobs. Els va enviar al racó de pensar: “Què fem amb els dos milions? Exigir-los una profunda meditació democràtica.” “Cal preguntar-los per què no volen viure amb altres espanyols, amb altres catalans. Per què els humilien? No. No volen viure amb altres catalans i espanyols per un sentiment molt fosc que es diu xenofòbia”, va resoldre.

Utilitzant terminologia independentista, la periodista madrilenya va defensar que el constitucionalisme ha d’“ampliar la base” a Catalunya, que aquesta “no està condemnada a ser una tribu groga” i que els sobiranistes pretenen “liquidar l’Espanya constitucional i demanar el Nobel de la pau”. Es va refermar en totes les seves polèmiques dels últims dies, com ara que el procés és més greu que el 23-F, i n’hi va afegir de noves. Va assegurar que “els nacionalistes” volen fer “un cop d’estat políticament correcte” i va recordar que “una horda d’energúmens” ja l’assetjava fa anys a Martorell al costat de l’exlíder del PP a Catalunya Josep Piqué llançant-los pedres i escopint-los. “El pacífic nacionalisme català”, va ironitzar. “No és quelcom d’ara, té una llarga història”, va rubricar.

Al costat del president del partit, Pablo Casado, el fitxatge que ha fulminat les expectatives de Dolors Montserrat va reivindicar el seu dret de ser candidata tot i no ser del PP català, amb frases com: “Madrid és tan vostra com Barcelona meva”, “soc una espanyola que es presenta a unes eleccions espanyoles per una província espanyola” o “si Meritxell Batet es pot presentar per Madrid, qualsevol de nosaltres ho pot fer a qualsevol lloc d’Espanya”. De fet, Casado va insinuar que ha estat el PP català qui ha “cridat els millors”, i va subratllar que ell ha complert el compromís que els populars catalans marcarien la política a seguir sobre Catalunya. En qualsevol cas, el substitut de Mariano Rajoy no va voler quedar eclipsat per la candidata i va etzibar que “els que demanaven l’altre dia un referèndum a Madrid, aquells que compartien pancarta amb un terrorista confés com Carles Sastre, el problema que tenen és que el que demanen ja està concedit: el referèndum que demanen ja el tenen el 28-A.”

D’altra banda, Casado va llançar missatges a l’eventual votant de Vox, a qui va advertir que no es pot defensar la unitat d’Espanya “desunint” el vot. Álvarez de Toledo va acusar aquest partit ultradretà de tirar per la borda la Constitució –que veu com “la tercera via”– perquè “el nacionalisme” la vol destruir.

Els nacionalistes volen fer un cop d’estat i que sigui políticament correcte
Cayetana Álvarez de Toledo
Candidata del PP per Barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona