Política

Puigneró demana vot telemàtic al Ple per evitar “la repressió de l’Estat” i investidures fallides com la de Puigdemont

JxCat considera que modificar el reglament per incorporar la votació a distància és imprescindible per “garantir els drets polítics i civils”

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha instat aquest dijous el Parlament de Catalunya a continuar amb la modificació del reglament de la cambra per poder incorporar mecanismes de vot telemàtic al ple i evitar, així, episodis com el de la fallida investidura de Carles Puigdemont. Durant una interpel·lació de JxCat, el conseller ha defensat el vot electrònic que el seu departament està impulsant a les eleccions sindicals o a les cambres de comerç. I seguidament ha posat el focus en com aquestes tecnologies haurien d’incorporar-se també al Parlament. “El Govern farà la seva feina, però emplaço als diputats a fer un Parlament del segle XXII, on els mitjans telemàtics estiguin a l’abast de tots els diputats i garantim una democràcia del segle XXI”, ha dit, tot recordant que a Catalunya avui “habilitar el vot electrònic és una garantia pels drets polítics”.

“A Catalunya tenim l’experiència de molts dels nostres presidents que han viscut repressió per part de l’Estat i han estat obligats a viure a l’exili, com ara molts diputats d’aquesta cambra. I com vam veure en la investidura fallida del 30 de gener, on Carles Puigdemont no va poder utilitzar mitjans telemàtics com en una investidura del segle XXI”, ha explicat.

A la seva rèplica, la diputada de JxCat Gemma Geis ha recordat que la cambra i especialment el seu grup ha impulsat una reforma del reglament per “garantir els drets polítics i civils de tots els diputats”. “Hem de vetllar per això, i faig meva la demanada per incorporar el vot telemàtic a la cambra i garantir els drets polítics i civils. No podem generar confiança a la societat si des d’aquí no la practiquem”, ha comentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona