Política

Ribó anuncia que ha elaborat un pla de drets humans de Catalunya

El Síndic de Greuges reclama al govern un pla contra la xenofòbia

El Síndic presenta l’informe del 2018 a la segona sessió del ple

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha anunciat que ja ha elaborat un esborrany de pla de drets humans de Catalunya. Així ho ha dit en la seva intervenció al ple del Parlament en el marc del debat sobre l’informe corresponent al 2018.

Ribó ha apuntat que possiblement es proposaran 28 drets i que el decàleg vol ser una aportació al Parlament i al Govern perquè elabori polítiques públiques que desenvolupin aquest pla. D’altra banda, Ribó ha reclamat al govern que com abans millor elabori un pacte per fer front a “qualsevol brot de xenofòbia”. Per al Síndic, cal pedagogia però també polítiques públiques sobre la qüestió.

Ribó ha explicat que el decàleg sobre drets humans a Catalunya ha estat elaborat per un consell assessor en què participen les associacions més importants del país en aquest àmbit i ha afegit que des del gener s’estan fent àgores sobre àmbits concrets, territorials i sectorials.

El Síndic també ha expressat la seva preocupació que a Catalunya “hi hagi el més mínim terreny perquè entri la xenofòbia” i, en aquest sentit, ha proposat al president de la Generalitat, Quim Torra, que com abans millor elabori un pacte “amb compromisos reals i mesures concretes per fer front a qualsevol brot de xenofòbia, vagi encaputxada o no”. “No estem vacunats sobre això, cal pedagogia i calen polítiques públiques al respecte”, ha conclòs.

El síndic de greuges en funcions, Rafael Ribó, compareix al Parlament per presentar l’informe anual de la institució corresponent al 2018 , que ja va debatre amb els grups en comissió la setmana passada i que ha d’acabar preceptivament la tramitació amb un debat en sessió plenària.

Un cop acabi la compareixença del Síndic , el ple continua, al matí i a la tarda, amb el debat i la votació de set mocions, sobre la protecció dels infants i els adolescents als centres escolars (ERC), el Sistema d’Arxius de Catalunya (PSC-Units), la política industrial (PSC-Units), l’empresa i l’ocupació amb relació al procés (Cs), els conflictes ambientals a Catalunya (CatECP), la situació dels serveis sanitaris (PPC) i el balanç d’un any d’inacció política (Cs).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys vint morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona