Política

JxCat vol reformar tot el passeig ganxó i donar valor a la barana

Presenten una proposta amb més espai de vianants, calçada a un nivell i els arcs de Bordàs, també a Can Rius

El nou equip de Junts per Catalunya (JuntsxCat) a Sant Feliu de Guíxols ha llançat la primera proposta destacada del seu programa 2019-2023, una reforma a fons de la façana litoral i el passeig del Mar. El grup, que encapçala Cristina Vicens, ja l’ha començat a fer córrer entre els comerciants. Com a línies bàsiques, aposten per donar més espai als vianants i un paviment similar al del passeig Rius i Calvet i el port vell, amb una calçada més estreta en un mateix nivell i la supressió d’aparcaments i contenidors.

El projecte pot suposar un apropament a la imatge del tram de passeig que ja ha renovat el tripartit de govern. L’enginyer Toni Carrion, responsable de la sectorial de territori del partit i número dos de la candidatura, concedeix que “cal donar coherència als pedaços que s’han anat fent per trams”, però defensa la continuïtat de la barana de ferro amb elements de forja i fanals que va dissenyar l’arquitecte municipal Joan Bordàs a mitjan segle passat. El projecte, fins i tot, planteja recuperar un dels balcons a l’extrem reformat a tocar del Palm Beach. “Ningú no entendria que ara volguéssim desfer una obra feta de 3 milions d’euros”, però es pot millorar, diu Vicens.

La proposta preveu restaurar la barana en la resta del passeig, i “un 50% menys de zones per al trànsit rodat o estacionat”, que es compensarien amb parterres i més vorera davant de mar, mirant de respectar l’arbrat i l’estètica dels jardins de Juli Garreta, l’ampliació del passeig interior de sauló i la vocació que el conjunt es dinamitzi amb més activitats d’hostaleria.

Per compensar les places perdudes d’aparcament, en campanya preveuen incidir en un projecte amb dos nous aparcaments subterranis, l’altre debat etern dels comicis guixolencs, ja que entenen que “el de la Corxera i prou no resol cap problema”, i aposten pel porta a porta al nucli històric per intentar prescindir de contenidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de Los Angeles detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona