Política

Mariàngels Vilallonga: “Voler persistentment acaba fent possibles les aspiracions individuals i col·lectives”

Laura Borràs s’acomiada de la conselleria defensant que ho ha “donat tot” per la cultura del país

La nova responsable situa la defensa de la llengua com a “eix central” de les seves polítiques

La fins ara consellera de Cultura, Laura Borràs, i la seva successora, Mariàngels Vilallonga, han formalitzat aquest dilluns el traspàs de carteres a la seu del departament, a Barcelona. Vilallonga s’ha compromès a fer tot el que estigui a les seves mans des de la conselleria “perquè Catalunya vagi endavant” en tots els àmbits de la cultura. En aquest sentit, la consellera ha proclamat que “voler és poder” i ha subratllat el seu “compromís” particular amb “les persones i la llengua”. La filòloga s’ha referit a Borràs com el seu “àngel de la guarda”, i aquesta li ha agraït que hagi assumit el “risc” de donar continuïtat a les polítiques desplegades durant els seus nou mesos com a consellera. Borràs marxa convençuda que ho ha “donat tot” en aquest.

La nova consellera de Cultura s’ha estrenat en el càrrec agraint “als governs de Puigdemont i de Torra” que li hagin “fet l’honor” de demanar-li que assumís aquesta cartera. La filòloga ho ha fet, diu, “amb plena consciència” que se li demanava de fer “un servei al país”. “Qui que hagi dedicat la seva vida a les lletres, a la llengua, a la universitat i a l’acadèmia podria dir que no?”, s’ha demanat.

Vilallonga ha assegurat que farà tot el possible perquè “Catalunya vagi endavant” en matèria cultural, i ha posat l’èmfasi en la defensa de la llengua com a “eix central” de les seves polítiques. Com a declaració d’intencions, la consellera entrant ha proclamat que “voler persistentment acaba fent possibles les aspiracions individuals i col·lectives”, i ha assegurat que si alguna cosa li ha ensenyat el contacte amb els estudiants és que “la voluntat i la constància mouen muntanyes”.

Borràs, que va arribar a la conselleria el mes de maig del 2018 i ara deixa el càrrec per incorporar-se a com a número dos a la llista de Junts per Catalunya al Congrés, ha assegurat que marxar és “un pas que costa de fer”. Un pas que fa, ha explicat citant Albert Camus, perquè “la veritable generositat amb el futur és donar-ho tot en el present”. Borràs marxa, doncs, convençuda d’haver-ho “donat tot” i avisant que seguirà fent-ho “on sigui”.

Borràs ha agraït a Vilallonga que hagi acceptat el càrrec, i li ha dit que la té al seu costat. La consellera, de fet, ha proclamat Borràs la seva “àngel de la guarda” per encertar en la seva etapa al capdavant de la cultura de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona